Tussen de ruïnes van Voehledar zijn de soldaten altijd op hun hoede

De ruïnes van Bachmoet zijn bekend, die van Voehledar veel minder. Nochtans is de aanblik er even troosteloos. Voehledar is een ­Oekraïens mijnstadje dat voor de oorlog zo’n 15.000 inwoners telde. Het ligt 40 kilometer ten zuiden van Donetsk. Al van in de verte zie je de stad liggen, want ze ligt op een heuvel in het midden van een open vlakte en bestaat uitsluitend uit flatgebouwen, waarvan de meeste tien verdiepingen hoog zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde editie Talk, Play & Sport lokt veel volk naar De Pionier

De derde editie van het gratis gezinsevenement Talk, Play en Sport in en rond sportcentrum De Pionier en aan de Virovios sportsite in Wervik was zaterdag een groot succes. Enerzijds door het mooi weer en anderzijds door de brede waaier van activiteiten, animatie, initiaties en workshops voor jong en oud. Het ging om een organisatie van de stedelijke sport- en

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Sinds de hersenbloeding kom ik altijd zo snel mogelijk naar huis”: Jean-Marie en Carmen Pfaff zijn 50 jaar gehuwd

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Belgische wijnbouw zit nog steeds stevig in lift

De Belgische wijnbouw zit nog steeds stevig in de lift. Ons land telt meer dan 290 geregistreerde wijnbouwers die samen ongeveer 890 hectaren wijngaarden bewerken. Dat blijkt uit de tweede editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids. Naast de kwantitatieve groei stelt de gids een stijging in kwaliteit vast.

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk door haar geloof”

Maandag werd Zuster Pascale, in het leven Maria Vandekerckhove, in de bloemetjes gezet voor haar 100ste verjaardag in Kortrijk. Raadslid Stephanie Demeyer overhandigde haar een bos bloemen en een mandje Kortrijkse delicatessen. De kok van WZC Sint-Vincentius zorgde voor fijne patisserie en broodpudding.
The post Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk

Lees meer »

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Regenploeg” zorgt er met nieuwe Duitse techniek voor dat terreinen Sunrise Festival in de Lilse Bergen droog liggen 

Sunrise Festival, het dancefestival in de Lilse Bergen, bereidt zich voor op drassig weer. De afgelopen 3 weken was er dag een nacht een zogenaamde "regenploeg" in de weer om ervoor te zorgen dat alle terreinen droog liggen. Die ging aan de slag met een nieuwe luchtdruktechniek. De organisatie heeft ook enkele preventieve maatregelen genomen, zoals een verbod op partytenten.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »