Torhoutse stadsbibliotheek breidt spelotheek uit met grote spellen

In 2022 voegde de Torhoutse stadsbibliotheek een spelotheek toe aan haar aanbod. In de spelotheek kunnen allerlei spellen ontleend worden. Vanaf 1 juli breidt de bib in samenwerking met het Huis van het Kind het assortiment uit met grote spellen.

Er zijn momenteel om en bij de 200 spellen beschikbaar, die de voorbije twee jaar, sinds juni 2022, bijna 3.000 keer uitgeleend werden. De toevoeging van grote spellen zal de spelotheek nog aantrekkelijker maken. Het gaat om klassiekers zoals een mega Vier op een Rij, bouwblokken XL en bewegingspellen zoals balanceerschalen en opvouwbare doelen. De collectie maakte deel uit van het bestaande aanbod voor onthaalouders en kinderopvanginitiatieven en wordt nu ook opengesteld voor particulieren.

Gratis voor wie een bibpas heeft

“Die grote spellen zijn ideaal voor verjaardagspartijtjes, familieactiviteiten en communie- en lentefeesten”, aldus schepen Lieselotte Denolf (CD&V). “Ze bieden je bovendien de kans om een spel eerst uit te testen vooraleer je het zelf aankoopt. Het ontlenen is gratis voor volwassenen met een geldig bibpas (5 euro per jaar) en voor plaatselijke kinderopvanginitiatieven.”

The post Torhoutse stadsbibliotheek breidt spelotheek uit met grote spellen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vervuiling doet verbeterde hittetolerantie bij cruciale watervlooien teniet

Metaalverontreiniging kan de hittetolerantie van watervlooien, die verbeterd is doordat de insecten zich aanpassen aan de opwarming van de aarde, opnieuw tenietdoen. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven, die is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science of the Total Environment. De inzichten zijn belangrijk om de interactie tussen klimaatopwarming en vervuiling te analyseren.

Lees meer »

Derde leutige lentetocht Vélo-Club Den Hert in Heule

Ludiek, leuk en mooi! Zo kan je de bonte bende met gepimpte customfietsen en verbouwde choppers noemen. Vélo-Club Den Hert organiseerde zaterdag haar derde lentetocht.
The post Derde leutige lentetocht Vélo-Club Den Hert in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Succesvolle jubileumeditie Feest van het Paard onder stralende zon: “Opnieuw sfeer en gezelligheid voor jong en oud”

De vzw Folkloristische Paardenkoersen vierde maandag 24 juni haar 110de editie. De jubileumeditie lokte opnieuw heel wat toeschouwers en enthousiastelingen naar het Feest van het Paard in Krombeke. De organisatie pakte voor de 110de editie weer uit met een namiddagprogramma. Onder een stralende zon werd de verjaardagseditie een mooi succes.
The post Succesvolle jubileumeditie Feest van het Paard onder

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »