Torhout wil project Digibanken tot medio 2026 verlengen

In juni 2022 heeft het Torhoutse stadsbestuur ingetekend op het project Digibanken, een subsidie-initiatief van de Vlaamse Overheid om digitale uitsluiting aan te pakken. Dat project zou eind 2024 normaal gezien aflopen, maar de stad wil het graag verlengd zien tot medio 2026.

De cijfers liegen er niet om. Liefst 40% van de inwoners in de regio Torhout heeft geen of heel beperkte digitale vaardigheden. Het gaat vooral om ouderen, mensen met een laag inkomen, werkzoekenden, personen van een andere herkomst en laaggeschoolden. Aangezien veel dienstverlening tegenwoordig online verloopt, lopen die mensen kansen mis. Vandaar de Digibanken. Begin 2023 ging de Digibank Brugge West van start, die naast Torhout ook bestaat uit Beernem, Jabbeke, Oostkamp en Zedelgem.

Gratis een laptop of tablet ontlenen

“Een belangrijk aspect van de Digibanken zijn de zogenoemde Digipunten”, zei schepen Ine Debruyne (Vooruit). “Dat zijn laagdrempelige locaties waar vrijwilligers klaar staan om burgers te helpen met hun vragen rond digitale dienstverlening. In Torhout zijn er acht digihelpers actief, die tot nu toe zo’n 250 unieke bezoekers met 400 vragen konden helpen. De Digipunten bevinden zich in het Ontmoetingscentrum ’t Centrum (Beerstraat), de stadsbibliotheek (Ravenhofstraat) en de parochiezaal van Sint-Henricus (Zonstraat).”

Er kan in de Digipunten ook gratis en waarborgvrij een laptop of een tablet ontleend worden. Plus: er hebben geregeld kortdurende lessenreeksen digitale basisvaardigheden plaats.

The post Torhout wil project Digibanken tot medio 2026 verlengen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Families van slachtoffers 7 oktober dienen klacht in tegen UNRWA

Families van mensen die gedood werden bij de aanval van Hamas in Israël, op 7 oktober vorig jaar, hebben maandag klacht ingediend tegen UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen. De nabestaanden beschuldigen de organisatie ervan bijgedragen te hebben aan het bloedbad, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Lees meer »

“De dug-out dient intact te blijven”: onze chef voetbal waarschuwt voor een tweede Kroatië-scenario

Eerste, tweede, derde of… een afgang, negentien maanden na het echec op het WK. Wat wordt het vanavond? “Geen enkel excuus rechtvaardigt een vroegtijdige exit. Oekraïne mag hoe dan ook geen tweede Kroatië worden”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier, die ook al eens kijkt naar het mogelijk verdere EK-pad van de Duivels. “Als tweede in de groep beland je

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »