Torhout richt fietszone in nabij vrije basisschool Driekoningen

Het Torhoutse stadsbestuur investeert in een nieuwe fietszone in de omgeving van de vrije basisschool Driekoningen op de gelijknamige wijk. Maandagavond heeft de gemeenteraad het dossier goedgekeurd. De realisatie kadert binnen het nieuwe, stedelijke fietsbeleidsplan.

“Schoolomgevingen lenen zich uitstekend tot het inrichten van fietszones”, aldus schepen van Mobiliteit Elsie Desmet (CD&V). “Nabij vbs Driekoningen zal die zone zich in eerste instantie bevinden in het deel van de Steenveldstraat tussen de Aartrijkestraat en de Aardenhuttestraat, plus een stukje van de Zeeweg. Na de heraanleg van de Driekoningenstraat zal ook daar een deeltje tot fietszone omgevormd worden, met name tussen de Aartrijkestraat en de Gavervijver.”

Fietsers mogen een volledig rijvak innemen

Een fietszone is een straat of gebied waar fietsers een volledig rijvak mogen innemen. In straten met tweerichtingsverkeer mogen ze de helft van de rijweg gebruiken, uiteraard aan de rechterzijde. In eenrichtingsstraten krijgen ze de hele weg toebedeeld. Gemotoriseerd verkeer heeft toegang tot de fietszone, maar mag de fietsers niet inhalen. Bovendien moet iedereen zich aan een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur houden.

Aansluitend okerkleurige fietssuggestiestroken

“Aansluitend op de fietszone zullen in de Steenveldstraat vanaf de Aardenhuttestraat tot aan de kruising met De Groene 62 okerkleurige fietssuggestiestroken aangebracht worden”, vervolgde de schepen. “Dergelijke stroken zijn geen fietspaden, want de autobestuurders mogen erop rijden. Het is de bedoeling om de automobilisten attent te maken op de mogelijke aanwezigheid van fietsers en hen aan te manen om hun snelheid te matigen. Het is bijzonder belangrijk dat kinderen op een veilige manier met de fiets of te voet naar school kunnen.”

The post Torhout richt fietszone in nabij vrije basisschool Driekoningen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis”

Voor elite 2-renners is het wegseizoen ongeveer halfweg. Tijd om even te evalueren. Met die vraag contacteerden we Aäron Vervaeke, snelle man bij Molenspurters Meulebeke en recent zesde in een interclub in Belsele.
The post Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reuzenslang Ronaldo bevallen van 14 kleintjes, en dat is heel straf: “Al negen jaar geen contact met andere slangen”

Een reuzenslang die negen jaar geleden na onderzoek door een Britse dierenarts tot “mannetje” werd verklaard, heeft ophef veroorzaakt op een Engelse universiteit. Niet alleen blijkt de nog levende boa constrictor van de City of Portsmouth College een vrouwtje; Ronaldo is ook moeder geworden van veertien jonkies. De slang had de voorbije negen jaar geen enkel contact met andere slangen.

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

KIJK. Kerstman op vakantie in Disneyland Paris

De zomer is nog maar net begonnen, maar nu al duikt de eerste kerstman op. Al is hij uiteraard nog niet aan het werk, maar geniet hij – samen met twee elfjes – van een dagje zomerse vakantiepret in Disneyland Paris. De kerstman gilt de longen uit zijn lijf in de attracties, danst mee tijdens de parade en knuffelt Mickey

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »