Strijd tegen drugs in verkeer fors opgevoerd: per dag al 36 chauffeurs onder invloed betrapt en dat beloven er meer te worden

De politie wordt nog strenger voor drugs in het verkeer nu er elke dag 36 chauffeurs onder invloed betrapt worden. Er zal veel sneller dan vandaag worden overgegaan tot een verplichte speekseltest. En buitenlandse chauffeurs die drugs gebruiken, ontlopen minder gemakkelijk hun straf.

 

Meer krantenkoppen in België

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

“Succesvolle formule voortzetten”: 58ste Sint-Pieterfestival in Kuurne wordt een feest voor iedereen

Het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter maakt zich op voor een weekend vol feest. Woensdag 26 juni worden de feestelijkheden op gang getrokken met het eerste deel van de 14de Sint-Pieterskoersen voor nieuwelingen U17. Vanaf vrijdag 28 juni worden de feestelijkheden in Kuurne voortgezet en wordt ook op zoek gegaan naar een nieuw Poorterspaar. Wie dat wordt weten we zaterdagavond nadat zowel

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Vijftien jaar geleden moest Anita haar dochter Yasmine afgeven: “Ze heeft nooit gezegd dat ze het leven niet meer aankon”

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »