Stad Leuven gaat Fluvius-site op de Aarschotsesteenweg kopen

De stad Leuven gaat de site van Fluvius aan de Aarschotsesteenweg aankopen, zo is maandag bekendgemaakt in een persbericht. De bedoeling is om alle buitendiensten, zoals de reinigings- en groendienst, te centraliseren in de gebouwen. 

Meer krantenkoppen in België

Maand rijverbod voor garagist (41) uit Harelbeke na testrit aan 199 km/u: “Reed er niet voor mijn plezier”

“Als garagist moet je toch weten dat je op de openbare weg geen testrit aan dergelijke snelheden moet doen.” De Kortrijkse politierechter was streng voor een 41-jarige garagist uit Harelbeke die op de E17 aan 199 kilometer per uur kon betrapt worden. De uitleg van de man leverde geen voordeel op…
The post Maand rijverbod voor garagist (41) uit

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

Koning Filip samen met Prinsen en Prinses present, net als Weyts, Francken (N-VA) en uittredend premier De Croo

Met Koning Filip onder de twaalfde man. Een goed uur voor de start van België – Roemenië werd de koninklijke suite het Rheinergiestadion ingereden. Ook Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eleonore zijn van de partij. Net als Ben Weyts en Theo Francken van N-VA, naast de uittredende premier Alexander De Croo. De Rode Duivels kunnen in Keulen rekenen op

Lees meer »

Tekort aan Ozempic houdt aan tot in 2025

De beperkte beschikbaarheid van het diabetesmedicijn en populair afslankmiddel Ozempic houdt aan. Geneesmiddelenwaakhond FAGG geeft aan dat verwacht wordt dat het geneesmiddel schaars blijft tot eind februari 2025.

Lees meer »

Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend

De heraanleg van het historische centrum van Kortrijk werd zondag 23 juni feestelijk geopend met hapjes en drankjes van brasserie St. Medard en Wijnboutique Ernest. Livemuziek werd verzorgd door The Almost Swinging Jazz Band. Het museum 1302 was open voor bezoek deze namiddag.
The post Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al meer dan 1.300 doden door hitte bij moslimbedevaart in Mekka

Er zijn 1.301 pelgrims overleden tijdens de hadj, de jaarlijkse bedevaart van moslims naar Mekka in Saoedi-Arabië, die plaatsvond in een verzengende hitte. Dat maakte het officiële Saoedische persagentschap zondag bekend. De meerderheid van de slachtoffers (83 procent) had volgens het persbureau geen toelating om deel te nemen aan het evenement.

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »