Spookschip op Cyprus, koeltorens en een zendmast: waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, zijn niet aan hun proefstuk toe

De Duitsers die onlangs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen beklommen, wagen zich wel vaker aan een gevaarlijke stunt. Uit video’s en foto’s op hun socialemedia-accounts, blijkt dat ze alvast geen last hebben van hoogtevrees. Koel- en andere torens, zendmasten en zelfs een scheepswrak op Cyprus: niks is veilig voor de waaghalzen.

 

Meer krantenkoppen in België

“U zal hem wel kennen, hij staat op uw lijst”: Bart De Wever verrast Groen-raadslid na vraag over mensen die autobanden laten leeglopen

De stad Antwerpen voert maatregelen in om mensen die banden van SUV’s laten leeglopen te beboeten. Groen-raadslid Niel Staes toonde zich verbaasd over het feit dat zoiets niet strafbaar is, maar burgemeester Bart De Wever (N-VA) diende hem van antwoord. “Iemand van deze mensen die zijn betrapt op het aflaten van banden van SUV’s, staat op uw lijst.”

Lees meer »

Royal Ostend Swimming Club aan nieuw seizoen begonnen: “Het niveau bij onze jonge zwemmers is zeker gestegen”

In zwembad Brigitte Becue werd onlangs door de Royal Ostend Swimming Club (ROSC) het startschot gegeven voor een nieuw seizoen. Hoofdtrainer Brian Ryckeman blikt nog even terug naar de voorbije BK’s waar er door de club ook werd gescoord in open water.
The post Royal Ostend Swimming Club aan nieuw seizoen begonnen: “Het niveau bij onze jonge zwemmers is

Lees meer »

DISCUSSIE. Heel wat politieke kopstukken sturen hun kat naar de paus: wat vind jij daarvan?

Paus Franciscus is dit weekend in het land, maar niet elke politicus is even enthousiast om hem te ontvangen. Waar premier Alexander De Croo (Open VLD), Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister Annelies Verlinden (CD&V) wel aanwezig tekenen op de festiviteiten, bedanken onder meer CD&V-voorzitter Sammy Madhi en N-VA-voorzitter Bart De Wever vriendelijk voor de uitnodiging.

Lees meer »

16-jarige uit Diest in gesloten instelling geplaatst na vechtpartij aan school in Herk-de-Stad, tweede dader onder strikte voorwaarden vrij

Er zijn twee verdachten opgepakt voor de zware vechtpartij van maandag aan een school in Herk-de-Stad. Een 15-jarige jongen en zijn 14-jarige vriendin kregen er rake klappen. Het incident is ook gefilmd en de beelden circuleren op sociale media. Een van de daders is een 16-jarige uit Diest. Hij werd dinsdag door een Brusselse jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.

Lees meer »

Max Verstappen haalt opnieuw stevig uit naar FIA en dreigt met stoppen: “Zo geen zin om door te gaan met Formule 1”

Max Verstappen is na afloop van de Grand Prix van Singapore nog eens teruggekomen op wat er eerder deze week speelde. De Red Bull-coureur ontving een taakstraf voor het in de mond nemen van het Engelse F-woord, waarna hij ook de persconferentie ‘saboteerde’. Na de race uitte Verstappen opnieuw zijn ongenoegen, inclusief dreigementen aan de FIA.

Lees meer »

Internationale kunstenaars zetten Ieperse vestingen in de schijnwerpers met ‘Sporen’

Nog tot en met 6 oktober transformeren internationale kunstenaars de vestingen van Ieper met bijzondere kunstinstallaties. Deze nieuwe creaties zijn onderdeel van ‘Sporen’, een van de drie expo’s van het bovenlokaal kunstproject ‘Open Sites’, dat zich uitstrekt over Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk.
The post Internationale kunstenaars zetten Ieperse vestingen in de schijnwerpers met ‘Sporen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »