RECONSTRUCTIE. Ook telefoontje van Kompany kwam te laat: hoe AA Gent z’n toptalent Jorthy Mokio (16) verloor aan Ajax

Als zelfs Vincent Kompany hem niet kan overhalen. AA Gent verliest toptalent Jorthy Mokio (16) aan Ajax, ondanks ongeziene financiële inspanningen. Een reconstructie van de soap waarin één iemand een hoofdrol vertolkte. “De familie speelde een spelletje.” 

Meer krantenkoppen in België

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

Ziekteverzekering stelt voor 8 miljoen euro fraude vast

De ziekteverzekering (RIZIV) heeft in 2023 voor 8 miljoen euro aan fraude vastgesteld, een record voor de jongste tien jaar. In 2022 werd er door zorgverstrekkers voor 6,7 miljoen euro gefraudeerd, toen een verdubbeling in een jaar tijd. De tendens gaat net als in de buurlanden in stijgende lijn, klonk het bij de voorstelling van het jaarverslag van de Dienst

Lees meer »

Brand woontoren Luik eist 1 dodelijk slachtoffer. Beelden tonen hoe bewoners met helikopter worden geëvacueerd

In de Kennedytoren in Luik is de brand die daar in de kelder uitbrak onder controle, de brandweer doorzoekt momenteel alle appartementen. Een persoon is overleden, twee anderen vechten nog voor hun leven. Op de bovenste verdiepingen zaten bewoners lange tijd vast. Ze moesten worden geëvacueerd met ladderwagens en helikopters. “Het is vreselijk om te zien hoe mensen op het

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »