Politie betrapt acht bestuurders met glaasje teveel op tijdens weekend

Politie Westkust hield afgelopen weekend een doorgedreven alcoholcontrole waarbij in totaal 367 bestuurders een ademtest moesten afleggen. Voor het overgrote deel was dit negatief maar acht bestuurders lieten zich toch betrappen.

De controleactie startte dit weekend aan het afrittencomplex van de E40 in Adinkerke. 198 bestuurders werden er gecontroleerd. Eén bestuurder blies alarm en mocht gedurende drie uren geen voertuig besturen. Twee andere bestuurders leverden hun rijbewijs voor zes uren in.

Er werd één proces-verbaal opgemaakt omdat men een wagen bestuurde zonder een geldig rijbewijs. In de Jaak Van Buggenhoutlaan in Koksijde legden 57 bestuurders een ademtest af. Van één bestuurder werd het rijbewijs voor zes uren ingetrokken. De controleactie eindigde aan de Kaai in Nieuwpoort.

Betrapte bestuurders

Tussen 23 uur en 2 uur controleerde PZ Westkust 121 bestuurders. Eén bestuurder blies alarm en was drie uren het rijbewijs kwijt, twee andere bestuurders leverden het rijbewijs voor zes uren in. Eén bestuurder blies 1,31 promille. Het rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en de bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Twee voertuigen waren niet verzekerd. Er werd telkens een proces-verbaal opgemaakt en de beide voertuigen werden getakeld. We stelden ook drie onmiddellijke inningen op omdat de fietsen niet verlicht waren. Eén bestuurder tot slot kreeg een proces-verbaal van waarschuwing omdat de geldigheidsdatum van het keuringsbewijs was verstreken. (JH)

The post Politie betrapt acht bestuurders met glaasje teveel op tijdens weekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) bezoekt toekomstig opvangcentrum in Zutendaal, Vlaams Belang houdt protestactie

In Zutendaal heeft staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) een bezoek gebracht aan het voormalige Apollohotel, dat een opvangcentrum voor asielzoekers zal worden. Ze is er in gesprek gegaan met enkele vooraf geselecteerde buurtbewoners. De andere buurtbewoners moesten buiten wachten. Vlaams Belang en Voorpost hebben er ook een protestactie gehouden.

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »