Opnieuw onrustig in Nieuw-Caledonië

Afgelopen nacht was het opnieuw onrustig in het Franse overzees gebied Nieuw-Caledonië. Het kwam er tot confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. Gisteren werden de 7 eerder opgepakte activisten voor vervolging naar Frankrijk overgevlogen, onder wie de leider van de protesten, Christian Tein. 

Meer krantenkoppen in België

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

LIVEBLOG ZWITSERLAND-DUITSLAND. Buigen Duitsers scheve situatie om in tweede helft? Zwitsers virtueel groepswinnaar

In hun laatste groepswedstrijd neemt gastland Duitsland het op tegen Zwitserland. Beide ploegen maken nog kans op de groepswinst. Wie sluit de groepsfase als eerste af? Virtueel zijn dat de Zwitsers, die op een 1-0-voorsprong staan. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. De andere match, tussen Schotland en Hongarije, kan u hier volgen!

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weerbericht: zonnig en tot 25 graden

De dag begint maandag overal zonnig, al kan er hier en daar nog een mistbank aanwezig zijn. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken, die afwisselen met mooie opklaringen. Aan zee blijft het zonniger.

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt Hepatitis-E door eten paté

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een Hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen maar liefst vijf (!) oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, Bart en Guido maken hun rentree in de soap voor een reünie van de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky

Lees meer »