Openbaar Ministerie gaat in beroep in moordzaak Nederlandse journalist Peter R. de Vries

Het openbaar ministerie in Nederland gaat beroep aantekenen tegen de straffen die zijn uitgesproken tegen de negen verdachten in het proces over de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries. De rechtbank in Amsterdam had eerder deze maand straffen tot 28 jaar opgelegd, maar het openbaar ministerie gaat niet akkoord.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar

De voorbije weken werden er vergroeningswerken uitgevoerd op het De Coninckplein. Zo’n 1.600 vierkante meter tegels werden gewipt en maakten plaats voor groen. “We moesten ingrijpen, want de wortels van de bomen duwden de tegels omhoog”, aldus schepen van Groen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post De Coninckplein stukje groener, aanplanting Moermanpark is voor dit najaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Personeel van Antwerpse gevangenis staakt na gewelddadige incidenten

In Antwerpen legt het personeel van de gevangenis in de Begijnenstraat 24 uur het werk neer als protest tegen een opeenvolging van gewelddadige incidenten. Dat zegt de socialistische vakbond ACOD. Medewerkers worden er steeds vaker het slachtoffer van geweld, klinkt het, als gevolg van de overbevolking enerzijds en onderbezetting van personeel anderzijds.

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de Mercator met afscheidnemend coördinator Caroline Elias: “Mijn hart ligt bij het Ensorinstituut”

Voor Caroline Elias (60) wordt het een bijzonder einde van het schooljaar, want ze gaat met pensioen. Ze was decennialang een erg betrokken coördinator in het Ensorinstituut (GO!). “Ik zou nu een sabbatjaar moeten nemen. Maar ik ken mezelf. Ik kan moeilijk stil zitten.” Caroline sloot een bijzondere loopbaan in het onderwijs in schoonheid af met de Ensorparade.
The

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »