Oostendenaar (24) krijgt opschorting van straf voor pikante berichten naar meisje (12)

De 24-jarige Stijn D. kreeg maandagochtend van de Brugse correctionele rechtbank opschorting van straf voor aanzetten tot ontucht. De twintiger stuurde in de zomer van 2022 via Snapchat enkele expliciete berichten naar het 12-jarig slachtoffer. De opa van het meisje kreeg de berichten uiteindelijk te zien.

“Ik wil je neuken” of “Krijg ik nu dan een foto van jou in je onderbroek?”. De berichten die een opa op de laptop van zijn 12-jarige kleindochter vond, lieten niets aan de verbeelding over. De berichten werden online via Snapchat verstuurd, maar toch kende het slachtoffer de twintiger in kwestie. Het meisje gaf zelf aan bevriend te zijn met de schoonbroer van D.

Foto’s gevraagd

De twee hadden elkaar al twee keer ontmoet. Stijn D. Zou toen al geprobeerd hebben het meisje aan te raken, maar voor aantasting van de seksuele integriteit werd hij niet vervolgd. Nadien ging D. verder via Snapchat. Zo verstuurde hij berichten met de mededeling dat hij seks wilde met haar en vroeg hij om foto’s van haar in onderbroek. De beklaagde werd door de politie geconfronteerd met de berichten en gaf aan dat hij dacht dat het slachtoffer 16 jaar was. Sterker nog: het meisje zou zélf avances gemaakt hebben volgens D.

Het is echter nooit tot fysiek contact gekomen, enkel de berichten. De verdediging vroeg om opschorting van straf met voorwaarden en kreeg die van de Brugse strafrechter uiteindelijk ook. (CCA)

The post Oostendenaar (24) krijgt opschorting van straf voor pikante berichten naar meisje (12) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeremie Vaneeckhout (Groen) kijkt in eigen boezem: “We hebben fouten gemaakt en dat moet grondig geëvalueerd worden”

Dat zijn partij aan een grondige evaluatie toe is. Dat zegt nu ook Jeremie Vaneeckhout, de covoorzitter van Groen, in zijn eerste grote interview na de tegenvallende verkiezingen. De West-Vlaming kijkt daarvoor ook in eigen boezem. Of hij wil aanblijven als voorzitter, zal afhangen van de lokale stembusslag. “Denigrerende praat laat ik niet meer passeren.”
The post Jeremie Vaneeckhout

Lees meer »

KIJK. “Denk toch na, 5.000 euro voor Q7, dat is te goedkoop”: fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Brugse gemeenteraad keurt rode jaarrekening van 2023 goed

Financiënschepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) legde maandagavond de jaarrekening van 2023 ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor. Brugge duikt voor het eerst in de rode cijfers.
The post Brugse gemeenteraad keurt rode jaarrekening van 2023 goed appeared first on KW.be.

Lees meer »

Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.
The post Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Gert Verhulst dolt met liedjestekst van ex Karen Damen in ‘Sneeuwwitje’

Zondag gaat sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in première in Plopsaland De Panne. Ianthe Tavernier speelt de prinses, Michiel De Meyer de prins en Karen Damen en Ruth Beeckmans wisselen de rol van koningin af. “De musical is wel naar deze tijd omgevormd, de eerste versie dateert uit 1998. Dat moest dus wel”, zei Gert Verhulst bij de aankondiging. Karen verklapt nu onder

Lees meer »