Onthulling zijspanmonument is absoluut hoogtepunt tijdens opening van Gentstraat in Oostrozebeke

Na bijna 30 jaar over gesproken te hebben en ongeveer drie jaar aan gewerkt te hebben, is de Gentstraat in Oostrozebeke eindelijk vernieuwd. Daarnaast is er ook een rondpunt aangelegd op de Verre Ginste. Maar het hoogtepunt van de namiddag was de officiële huldiging van het zijspanmonument van kunstenaar Koen Verbrugghe.

De veiligheid van de zwakke weggebruiker en schoolgaande jeugd kan gegarandeerd worden door de vrij liggende fietspaden. En met het nieuwe rondpunt is het kruispunt Gentstraat-Wakkensteenweg definitief van de lijst van zwarte verkeerspunten geschrapt. Het kruispunt gaat van zwart naar goud.

Er is echter veel meer gedaan dan de bovenbouw. Er is een gescheiden riolering aangebracht, ook in enkele zijstraten en alle nutsvoorzieningen werden vernieuwd en ondergronds gebracht. De weggrachten werden aangepakt en er werd ruimte voor groen en infiltratie voorzien, aangevuld met een nieuwe led verlichting.

Het was een werk van lange adem waarbij de weergoden de aannemers niet altijd goed gezind waren. Het is trouwens de derde keer in iets meer dan zes jaar dat er op de Ginste een officiële opening plaatsvindt, na de vernieuwde schoolomgeving in 2018 en de afkoppelingswerken met het vernieuwde kerkplein in 2022.

Zijspanmonument

Het hoogtepunt van de opening was de officiële huldiging van het zijspanmonument van kunstenaar Koen Verbrugghe. Burgemeester Luc Derudder had het over een belangrijk moment hier op de Ginste. “De plaatsing van dit kunstwerk op de rotonde op de verre Ginste is heel belangrijk voor de vele crossers die hier vandaag aanwezig zijn. Op een mooiere en geschiktere plaats om dit monument te onthullen, kunnen we niet staan. Op een boogscheut van de woning van Frits Verbrugghe, de vader van kunstenaar Koen. Frits, de godfather van de cross op de Ginste en de Verre Ginste, die de motorsport groot heeft gemaakt. Oostrozebeke wordt dan ook zeer terecht gezien als het mekka van de motorsport in West-Vlaanderen.”

The post Onthulling zijspanmonument is absoluut hoogtepunt tijdens opening van Gentstraat in Oostrozebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Succesvolle jubileumeditie Feest van het Paard onder stralende zon: “Opnieuw sfeer en gezelligheid voor jong en oud”

De vzw Folkloristische Paardenkoersen vierde maandag 24 juni haar 110de editie. De jubileumeditie lokte opnieuw heel wat toeschouwers en enthousiastelingen naar het Feest van het Paard in Krombeke. De organisatie pakte voor de 110de editie weer uit met een namiddagprogramma. Onder een stralende zon werd de verjaardagseditie een mooi succes.
The post Succesvolle jubileumeditie Feest van het Paard onder

Lees meer »

Zelfs de “wafelenbak” wordt geviseerd: Natuurpunt is mikpunt van Europees onderzoek en moet mogelijk miljoenen aan subsidies terugbetalen

Moet Natuurpunt straks tientallen miljoenen euro’s aan Vlaamse subsidies terugbetalen? Na een klacht van enkele grootgrondbezitters, onder wie Exmar-reder Nicolas Saverys, start de Europese Commissie nu een “diepgaand” onderzoek naar eventuele illegale staatssteun. Daarbij worden zelfs de “wafelenbak” en de cafetaria van een lokale Natuurpunt-afdeling geviseerd.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »