ONS RAPPORT. Muilen voor wereldvrede en een adembenemend a capella: zo stuurden Scorpions Graspop huiswaarts

One, two, three. Wakker! Scorpions kwamen niet voor een bijrol naar Graspop. Afsluiten op het podium vergt stijl. Die hebben ze nog steeds. Stem helaas veel minder. Al strekt één ding de oude krijgers wel tot eer. Van alle bands met ouderdomskwaaltjes weigeren de Duitsers systematisch meelopende tapes of technische opsmuk. Wat je hoort is echt. Wat vals is: gründlich vals. Wat mooi is: ontroerend mooi. En zelden paste episch beter als tijdens een a capella bij ‘Wind of Change’. 

Meer krantenkoppen in België

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

Toerist krast voornaam in muur van villa op archeologische site Pompeï en wordt op heterdaad betrapt: “Ronduit onbeschaafde daad”

Een toerist uit Kazachstan heeft zijn naam geklad op een muur van een villa op de archeologische site van Pompeï, de Romeinse stad die ongeveer 2.000 jaar geleden volledig verwoest werd nadat de Vesuvius-vulkaan uitbarstte. De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij in drukletters ‘ALI’ kerfde in de muur. De toerist werd bij de lurven gevat door veiligheids- en

Lees meer »

“Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards

Sommelier Bert Lemahieu uit Westrozebeke is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni het enige Belgische jurylid op de prestigieuze Winelovers Wine Awards in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het is het grootste wijnconcours van Centraal- en Oost-Europa.
The post “Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards appeared first on

Lees meer »

Erwin en Fannie serveren Amerikaanse burgers in Edewalle, maar ook de frieten moeten top zijn: “En geen ‘slunsen’ die zwemmen in ‘t vet”

In oktober vorig jaar ruilden Benny Vergote en Veerle Vanderheeren hun vertrouwde frietstekje in Kortemark voor het zonnige Malta. De frituur werd overgenomen door Erwin Devriendt en zijn echtgenote Fannie Vanhee. Erwin is een friturist die de kwaliteit in zijn zaak hoog wil houden en al snel zijn draai vond in het piepkleine Edewalle.
The post Erwin en Fannie

Lees meer »