Onderwijsautoriteit verbaasd over resultaten van Vlaamse toetsen: “Er is één belangrijke les voor scholen”

De resultaten van de eerste Vlaamse toetsen doen ons onderwijs even daveren. Wiskunde is een gigantisch probleem, en ook het aantal toppresteerders ligt zeer laag. Hoe komt dat? En zijn er ook lichtpunten voor onze kinderen? Onderwijsautoriteit Pedro De Bruyckere geeft antwoorden. 

Meer krantenkoppen in België

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique lanceert picknickmand: “Personaliseer met jouw favoriete wijn”

Ernest Wijnboutique nam onlangs een nieuwe start in het historisch centrum van Kortrijk en lanceert deze zomer een zorgvuldig samengestelde picknickmand. “Het bevat alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en gezellige tijd in de buitenlucht: een comfortabel dekentje, twee elegante glazen en een handige flesopener, allemaal verpakt in een stijlvol en herbruikbaar stoffen mandje”, zegt zaakvoerder Roy Veracx.<br

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »

Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.
The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »