Nu muziekfestival Voodoo Village smartphones verbiedt: waarom hebben we toch die onhebbelijke gewoonte om alles te filmen?

Muziekfestival Voodoo Village verbiedt voortaan smartphones en slaat daarmee de nagel op een pijnlijk kopje. Concerten, schoolfeesten, voetbalmatchen: we filmen tegenwoordig alles, maar waarom doen we dat zelfs? Niet om extra te genieten, want dat is nu net de clou, zeggen experten. Door te filmen, missen we alle fun. 

Meer krantenkoppen in België

Juwelier Filip (56) na zes jaar vrijgesproken voor doodschieten van vluchtende overvaller: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.”

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

Eerste resultaten Vlaamse toetsen: leerlingen hebben vooral moeite met wiskunde, aantal toppresteerders ligt laag

De resultaten van de eerste Vlaamse Toetsen tonen dat leerlingen uit het 4e leerjaar en het 2e jaar secundair vooral problemen hebben met wiskundige problemen oplossen. Ook het aantal toppresteerders in beide jaren ligt laag, dat wil zeggen dat er maar weinig jongeren het hoogste vaardigheidsniveau behalen. Voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bewijzen de resultaten "dat we

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Algerijn (48) krijgt celstraf nadat hij caféganger verwond met stoel in Oostende

Een 48-jarige man met Algerijnse nationaliteit is voor de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 400 euro. De veertiger viel in het voorjaar van 2023 een caféganger in Oostende uit het niets aan met een barkruk. Het slachtoffer raakte daardoor even werkonbekwaam door een gebroken rib.
The post Algerijn (48)

Lees meer »

KIJK. Collega’s en leerlingen nemen zéér enthousiast afscheid van Antwerpse ‘Nina van het magazijn’, die na 36 jaar met pensioen gaat

Nina beleefde vrijdag haar allerlaatste dag bij PIVA Antwerpen. Na een carrière van 36 jaar in het magazijn van de school is het nu tijd om te genieten van een welverdiend pensioen. Maar dat kan natuurlijk niet zonder een gepast afscheid. Leerlingen en collega’s zwaaiden haar enthousiast uit op het lied ‘Les lacs du connemara’.

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »