Nieuwe balans: minstens 20 doden en 26 gewonden bij aanslagen in Russische deelrepubliek Dagestan

Bij de gewapende aanvallen tegen onder meer orthodoxe kerken en een synagoge zijn in de Russische deelrepubliek Dagestan minstens 20 doden en 26 gewonden gevallen. Dat blijkt maandag uit een nieuwe balans van de regionale overheid. Daarnaast zijn ook vijf aanvallers uitgeschakeld door de veiligheidstroepen.

 

Meer krantenkoppen in België

Agenten die valse moordbekentenis afdwongen, gaan vrijuit

Twee agenten van de politiezone Grensleie die zelf voor de rechter stonden op beschuldiging van valsheid in geschrifte gaan vrijuit. Het onderzoek naar de feiten heeft volgens de rechtbank te lang geduurd. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben.<br

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur

Nadat Team Nieuw Bestuur vorige week al Margaux Degandt en Deborah De Smaels voorstelde, maakt het nu nog drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Kathy Top, Steven Dubois en Kelly Vandekerckhove maken hun debuut in de lokale politiek.
The post Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationale voedselwaakhond waarschuwt voor hoog risico op hongersnood in Gaza: “Extreem menselijk lijden, situatie is catastrofaal”

Zolang het geweld in Gaza voortduurt en humanitaire hulp beperkt wordt, blijft het risico op een hongersnood hoog. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de internationale monitororganisatie IPC. Bijna een half miljoen Gazanen (22 procent van de bevolking) wordt geconfronteerd met een "catastrofale voedselonzekerheid". "Alleen een staakt-het-vuren en permanente humanitaire toegang tot de gehele Gazastrook kan het risico op

Lees meer »