Nieuw appartementencomplex van Lafaut op Tieltse Markt: “Lichtrijk gebouw met ruime terrassen die een prachtig zicht bieden”

De drie panden tussen de Tramstraat en het Crelan-bankkantoor op de Markt gaan binnenkort tegen de vlakte om plaats te ruimen voor een nieuw appartementencomplex. Het gaat om een project van de Tieltse projectontwikkelaar Karolien Lafaut.

De gebouwen op Markt 14, 15 en 16 werden de voorbije zeven jaar gefaseerd aangekocht door de Tieltse ontwikkelaar. Het gaat onder meer om het gebouw van de liberale mutualiteit en het pand waar vroeger cocktailbar Bar Seize gevestigd was. Straks gaat de hele hoek tegen de vlakte. “Na het verlof starten we met de sloop, met de bedoeling om dan in het najaar te starten met de eigenlijke werken”, legt Karolien uit. “Die zullen ongeveer twee jaar duren.”

Lichtrijk gebouw

Zo zal het nieuwe complex er gaan uitzien. © GF

Op de 3D-visualisaties is te zien dat het nieuwe complex het uitzicht van de Tieltse Markt flink zal veranderen. Er komen twee appartementen op de eerste verdieping en twee appartementen op de tweede verdieping. Daar boven komt een penthouse. Op het gelijkvloers is ruimte voor een handelspand, dat verhuurd zal worden. Er wordt ook een ondergrondse kelder met bergruimte voorzien. “Het wordt een lichtrijk gebouw met ruime terrassen die uiteraard een prachtig zicht bieden. Alle appartementen worden luxueus afgewerkt en aangezien we een eigen interieurafdeling hebben, kunnen we alles inrichten op maat van de klanten. Nu al is 85 procent van het project verkocht.”

Zo zal het nieuwe complex er gaan uitzien. © GF

The post Nieuw appartementencomplex van Lafaut op Tieltse Markt: “Lichtrijk gebouw met ruime terrassen die een prachtig zicht bieden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »