N-VA Kuurne stelt zes nieuwe kandidaten voor en vervolledigt zo lijst: “Vernieuwing in de partij”

N-VA Kuurne komt met zes nieuwe namen naar buiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. In februari werd al duidelijk dat Bram Deloof de lijsttrekker is en enkele weken geleden werden er ook al zeven andere kandidaten voorgesteld. Nu is de lijst dus volledig met de toevoeging van Geert Lesage, Colline Jehs, Gerda Declercq, Els Blondeel, Lieven Gardyn en Alana Piepers.

“In Kuurne trekt N-VA net zoals vorige keer met een eigen lijst naar de kiezer”, duidt voorzitter Johan Bossuyt. “We hebben 23 sterke kandidaten: 12 vrouwen en 11 mannen. Met de laatste zes kandidaten zorgen wij ook voor vernieuwing binnen onze partij. Onze lijst is zo een mix van leeftijden, een mix van beroepen, van mensen met ervaring in de politiek en nieuw talent. Het zijn allemaal geëngageerde inwoners die mee willen werken aan een welvarend Kuurne, waar iedereen zich opnieuw thuis voelt.”

Bij de zes nieuwe namen vinden we onder andere Geert Lesage (66) terug. Hij was van 2001 tot 2023 algemeen secretaris van de Pers- en studiedienst van de Bisschoppenconferentie te Brussel. Voordien was hij leraar godsdienst, geschiedenis en esthetica in Spes Nostra Instituut Kuurne. Lesage studeerde daarvoor de Master in de Wijsbegeerte aan de KU Leuven.

Actief in verenigingsleven

Sinds 1 juli 2023 is hij gepensioneerd. Zich vervelen doet hij echter niet: de Kuurnenaar is zeer actief in het verenigingsleven. Zo is hij ondervoorzitter van het schoolbestuur van de Vrije Basisscholen in Kuurne, secretaris-penningmeester van het Davidsfonds, (bestuurs)lid van de serviceclub Marnixring Kortrijk Broel, zingend lid van de gregoriaanse koren uit Kuurne en Kortrijk en is hij lid van OKRA Kuurne.

De vrouwen die het team versterken zijn Colline Jehs (47), Gerda Declercq, Els Blondeel en Alana Piepers (25). Ze zijn beroepsmatig respectievelijk zelfstandige schoonheidsspecialiste, gepensioneerd, werkzaam bij de klantenservice van IVC (Unilin) en reisagente bij TUI. Lieven Gardyn (46), brandweerman bij de post Kuurne Moed & Vlijt, is ten slotte het sluitstuk van de lijst.

The post N-VA Kuurne stelt zes nieuwe kandidaten voor en vervolledigt zo lijst: “Vernieuwing in de partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710

TEAM8710 maakt acht kandidaten bekend van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Wielsbeke. “We presenteren graag vier nieuwe dames met pit en vier anciens met heel wat politieke ervaring”, zegt voorzitter Frédéric Depypere.?
The post Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Zwitserland-Italië ligt al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ nu al een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »