Muilen voor wereldvrede en een adembenemend a capella: Zo stuurden Scorpions Graspop huiswaarts

One, two, three. Wakker! Scorpions kwamen niet voor een bijrol naar Graspop. Afsluiten op het podium vergt stijl. Die hebben ze nog steeds. Stem helaas veel minder. Al strekt één ding de oude krijgers wel tot eer. Van alle bands met ouderdomskwaaltjes weigeren de Duitsers systematisch meelopende tapes of technische opsmuk. Wat je hoort is echt. Wat vals is: gründlich vals. Wat mooi is: ontroerend mooi. En zelden paste episch beter als tijdens een a capella bij ‘Wind of Change’. 

Meer krantenkoppen in België

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken”

Mensen en festivalgangers vastleggen op papier, getekend door Pieter en Koen, dat is de insteek waarmee Tekenteam Tote deze zomer naar alle grote festivals gaat. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek”, klinkt het bij het duo.
The post Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.
The post Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden: CD&V en RKD hebben volledige lijst klaar voor gemeenteraadsverkiezingen

Zopas vonden inwoners van Wingene en Ruiselede een folder in de bus met de volledige eenheidslijst waarmee CD&V-RKD naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober stapt. De lijst telt heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden. Opvallend: huidig schepen voor Openbare Werken in Ruiselede, Marc De Muynck, stelt zich niet meer kandidaat. “Ik ruim vrijwillig de plaats voor een

Lees meer »

Prinses Alexia wil bij omstreden studentenvereniging, maar is niet welkom: “Geen zin in spionerende beveiligers”

De Nederlandse prinses Alexia (18) staat op een keerpunt. Ze is klaar om haar hogere studies aan te vatten en heeft volgens de Nederlandse pers haar zinnen gezet op de Rijksuniversiteit Groningen. De middelste dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) werd er al meermaals in studentenkringen gesignaleerd, om zich te oriënteren op een studie aan de universiteit.

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »