Mooie namen voor 56ste Vedettencriterium in Staden

Op kermisdinsdag 25 juni organiseert wielerclub Recht Voor Allen voor de 56ste keer het ‘Vedettencriterium’. De organisatie zoekt een opvolger voor Julien Vermote, de winnaar van 2023, die dit jaar opnieuw een profcontract kon versieren en ploegmaat werd van Wout van Aert.

Het Vedettencriterium is een wielerwedstrijd voor elite en beloften (U23) op een gesloten omloop. Voor de veiligheid van de renners mogen maximum 50 renners starten. “We kiezen opnieuw voor onze vertrouwde omloop van 1,6 kilometer over de Ieperstraat, Markt, Statiestraat, Kapelleriestraat en Hospitaalstraat”, opent voorzitter Bart Busschaert. “Belangrijke wijziging dit jaar is dat de renners de omloop in tegenwijzerzin afleggen. Zo kunnen we de aankomst ter hoogte van de Markt organiseren zodat de supporters kunnen meegenieten van de ‘kermis atmosfeer’. Dankzij de talrijke sponsors kunnen we een totale prijzenpot aanbieden van 2.000 euro. Iedere renner valt in de prijzen en halfweg koers staat er een superpremie van 200 euro op het spel! We zullen een kwalitatief aantrekkelijk peloton de weg opsturen, met enkele beloftevolle renners uit de streek.”

Wie volgt Vermote op?

Secretaris Kristof Taillieu noemt direct namen als Ex-Gent-Staden winnaar Jens Vandenbogaerde, Mathias Vanoverberghe, Jarne Jacques (vorig jaar 2e), Mathias Delameilleure (vorig jaar 3e), Maxime Farazijn, Jérôme Baugnies, Cedric Defreyne en Rutger Wouters, de zegekampioen bij de elite zonder contract. “Dit zijn alvast te duchten kandidaten om Julien Vermote op te volgen als winnaar. Kjell Cooman en Cedric Devos zijn dan weer twee Stadenaars aan de start. Matthias Sandra komt van Staden en Bert Bolle is van buurgemeente Zarren.”

Renners kunnen hun rugnummer ophalen in de cafetaria van sporthal De Wankaarde vanaf 17.30 uur. De start wordt gegeven om 19 uur ter hoogte van de aankomstlijn (Ieperstraat-Marktplaats). De aankomst wordt voorzien omstreeks 20.30 uur. De prijsuitreiking vindt opnieuw plaats in de cafetaria van sporthal De Wankaarde. (SBR)

The post Mooie namen voor 56ste Vedettencriterium in Staden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.
The post Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten:

Lees meer »