Mooie namen op kindertheatherfestival Pardoes

Op dinsdag 25 juni staat het jaarlijkse kindertheaterfestival Pardoes weer voor de deur. Zowel de scholen uit Ledegem als uit Moorslede kijken elk jaar erg uit naar het evenement.

Voor de kinderen is het de ideale afsluiter van een lang schooljaar. Zowel de kleuters als de lagereschoolkinderen genieten op verschillende locaties van voorstellingen. De cultuurdiensten van Moorslede en Ledegem wisten ook dit jaar enkele opmerkelijke namen te strikken. Zo zorgen Blauwe Schavuit, Theater Wortel, Theater Hutsepot en Salibonani voor spetterende show en komen artiesten zoals Arjoentje, Radio Hallo en Michael Schack langs.

The post Mooie namen op kindertheatherfestival Pardoes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Dievenbende steelt drie wagens in één nacht in Veurne: “Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken”

In Veurne werden afgelopen nacht drie auto’s in één nacht gestolen. Deze criminaliteit is erg uitzonderlijk in de regio. Het gaat telkens om een voertuig van een Frans merk: een Citroën, een Peugeot en een DS. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een professionele dievenbende, die al na enkele minuten vertrokken met de auto’s. “We hoorden dat ze al na

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes

Zondag 30 juni wordt een hoogdag voor de Ieperse deelgemeente Boezinge en zijn vele verenigingen. Op ‘Boezinge op z’n Zondags’ kunnen bezoekers wandelen, fietsen en varen met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Boezinge.
The post Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Schutters openen het vuur op synagoge, kerken en politiekantoor in Dagestan: zeker zes agenten en priester gedood

Er zijn nagenoeg gelijktijdig twee aanvallen geweest op verschillende plaatsten in Dagestan, een autonome republiek van de Russische Federatie, gelegen aan de Kaspische Zee. Schutters openden het vuur op een synagoge, twee kerken en een politiekantoor. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn daarbij zes politieagenten en een priester gedood. Er zouden ook minstens twaalf agenten gewond geraakt zijn. Er

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »