Mantelzorgers kunnen voortaan inloophuis binnenlopen voor info en vragen: “Voor alle zorgsituaties”

In Oostende kan je als mantelzorger voortaan gewoon binnenlopen in het Inloophuis Mantelzorg in de Torhoutsesteenweg 19. Het inloophuis moet een toegankelijke plek worden waar mantelzorgers terecht kunnen met vragen, voor informatie, voor vorming en voor contact met lotgenoten.

Zeventig procent van de Vlamingen met een zorgnood krijgt hulp van familie, vrienden, buren of kennissen. Een op drie Vlamingen verleende het afgelopen jaar mantelzorg en bij tieners is dat zelfs een op vijf. Hoog tijd voor actie dus. Daarom kan je vanaf nu terecht in het Inloophuis Mantelzorg. “Er zijn veel verschillende zorgsituaties”, zegt schepen van Welzijn Natacha Waldmann (Groen). “Daarom is er nood aan een brede waaier om die mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden. Voor het inloophuis zullen we zo samenwerken met heel wat organisaties. Dat zorgt ervoor dat zoveel mogelijk mensen de weg kunnen vinden.”

Muurtekening

Voor de opening werd de muur van het inloophuis versierd door een muurtekening van de hand van kunstenaar Fé Riske. De tekening is gebaseerd op een kinderverhaal geschreven door Annick Backeljau die bekend is van het programma ‘Restaurant Misverstand’, dat vorig jaar in Oostende neerstreek. Annick schreef een verhaaltje over dieren met dementie samen met haar dochters, die ook mantelzorgers werden voor hun mama na de diagnose Alzheimer.

Het inloophuis is vrij toegankelijk op dinsdag- en donderdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. Na de zomer komt er een uitbreiding van de uren.

The post Mantelzorgers kunnen voortaan inloophuis binnenlopen voor info en vragen: “Voor alle zorgsituaties” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Opnieuw wandelaar (67) dood aangetroffen op Kreta

Een 67-jarige Duitse man is op het eiland Kreta overleden nadat hij een wandeling had gemaakt en vermoedelijk van het pad was afgedwaald. Het gaat al om de zesde toerist die is gestorven tijdens een wandeltocht in de verzengende Griekse hitte.

Lees meer »

Brussel houdt been stijf en bevestigt dat België-Israël niet achter gesloten deuren kan

De schepen van Sport van de stad Brussel Benoit Hellings (Ecolo) heeft maandagavond na vragen van gemeenteraadsleden gezegd dat het organiseren van de interland België-Israël in kader van de Nations League op 6 september ook niet achter gesloten deuren kan. Het college van burgemeester en schepenen houdt zo het been stijf na druk van onder meer MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die

Lees meer »

Bieke plaatst eigen flitscamera na de dood van zoon Geoffrey (15): “Denk aan je kinderen als je het gaspedaal induwt”

Bieke D’Haese plaatste voor het eerst een geknutselde flitscamera tijdens de voorbije Rally van Ieper. Ze verloor haar 15-jarige zoon Geoffrey door te hoge snelheid in het verkeer. “Het is lang geleden, maar voor een moeder blijft dat altijd dichtbij.”
The post Bieke plaatst eigen flitscamera na de dood van zoon Geoffrey (15): “Denk aan je kinderen als je

Lees meer »

Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

De Brugse strafrechter heeft een jonge Tunesiër bij verstek veroordeeld tot 21 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen en illegaal verblijf. Hamdi W. en zijn kompaan gingen een andere man zonder papieren met een ijzeren staaf te lijf. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd.
The post Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Vermiste Duitse toerist dood teruggevonden op Kreta

Een Duitse wandelaar die zondag op het Griekse eiland Kreta vermist was geraakt, is maandag dood teruggevonden. Dat heeft de Griekse brandweer maandag meegedeeld. Door de ongewoon vroege hittegolf die het land treft, zijn de voorbije weken al verschillende toeristen overleden in Griekenland.

Lees meer »