LIVEBLOG RODE DUIVELS. Lukebakio: “Lastig en dom die schorsing, maar ik zou het zo opnieuw doen” – Doku: “Links of rechts? De coach beslist”

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Vandaag trainden de Duivels in de voormiddag, Axel Witsel – nog steeds last aan de lies – bleef binnen op de hometrainer. Nadien spraken Jérémy Doku en Dodi Lukebakio met de pers. 

Meer krantenkoppen in België

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Het eerste grote gesprek met juwelier die overvaller doodschoot en nu vrijgesproken werd: “Ik dacht aan opgeven. Maar de mensen zeiden dat ik dat niet mocht pikken”

Meer dan zes jaar heeft hij er op moeten wachten, maar juwelier Filip Moens (56) uit Oostakker is over de hele lijn vrijgesproken voor het doodschieten van een vluchtende overvaller. “Toch is er geen enkele reden om feest te vieren”, zegt Moens in een uitgebreid gesprek aan HLN. “Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt Hepatitis-E door eten paté

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een Hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Afvalbergen in Brusselse Brabantwijk leggen problemen met drugs en geweld bloot: “Het afval stinkt uren in de wind, maar drugs zijn het echte vuil”

In de Brabantwijk stapelt het afval zich al meer dan een week op nadat Net Brussel, het gewestelijke agentschap voor openbare netheid, had beslist om de schoonmaak voor onbepaalde duur op te schorten door herhaaldelijke agressie tegen werknemers. VRT NWS sprak met verschillende bewoners uit de wijk, zij klagen het toenemend drugsgeweld aan. "Tuurlijk moet het afval weg, maar dat

Lees meer »

Lange files op E403 na botsing in beide richtingen in Torhout

Ter hoogte van het afrittencomplex van de E403 in Torhout ontstond woensdagmiddag een verkeersinfarct. Een personenwagen botste er eerst op een vrachtwagen, met zware schade tot gevolg. Tegelijkertijd botsten in de andere richting twee auto’s op elkaar die getuige waren van het eerste ongeval. Het leidde tot kilometerslange files.
The post Lange files op E403 na botsing in beide

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »