LIVEBLOG KROATIË-ITALIË. Alles nog in evenwicht, kan Kroatië uitschakeling voorkomen?

Op de slotspeeldag van groep B op het EK voetbal speelt Kroatië met het mes op de keel tegen Italië. De Kroaten moéten wellicht winnen om nog door te stoten naar de 1/8ste finales. In de eerste helft moesten beide doelmannen zich onderscheiden, een kopbal van Bastoni bracht de Italianen bijna op voorsprong. 

Meer krantenkoppen in België

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Alcoholverbod voor zestiger die zich bevredigde in buurt van zonnende meisjes op strand in Bredene

Een zestiger uit Veurne heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor openbare zedenschennis. De man kreeg onder meer een alcoholverbod opgelegd. Al stelde hij zelf een radicalere oplossing voor.
The post Alcoholverbod voor zestiger die zich bevredigde in buurt van zonnende meisjes op strand in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Nog twee dagen tot Biden versus Trump: hoe bereiden presidentskandidaten zich voor op eerste tv-debat?

De spanning stijgt bij Joe Biden (81) en Donald Trump (78). De twee rivalen nemen het donderdagavond Amerikaanse tijd tegen elkaar op in hun eerste tv-debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november. De confrontatie tussen de Democraat en de Republikein belooft alvast vonken te geven. En de voorbereiding op het debat? Die pakken Biden en Trump op een compleet

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »