LIVEBLOG ALBANIË-SPANJE (21u). Toptalent Yamal riskeert vanavond boete van 30.000 euro om merkwaardige reden

Spanje is al zeker van groepswinst in poule B, maar kan tegen Albanië wel nog voor een perfect rapport in de groepsfase gaan. Komt ‘La Roja’ even indrukwekkend voor de dag als tegen Italië? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »

Heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden: CD&V en RKD hebben volledige lijst klaar voor gemeenteraadsverkiezingen

Zopas vonden inwoners van Wingene en Ruiselede een folder in de bus met de volledige eenheidslijst waarmee CD&V-RKD naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober stapt. De lijst telt heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden. Opvallend: huidig schepen voor Openbare Werken in Ruiselede, Marc De Muynck, stelt zich niet meer kandidaat. “Ik ruim vrijwillig de plaats voor een

Lees meer »

Brussels drugsnetwerk met banden in Marseille opgerold

Na meer dan tien huiszoekingen in België en Frankrijk zijn twaalf grote jongens van de Brusselse en Marseillaanse drugswereld aangehouden. De arrestaties volgen op maanden drugsgeweld in de hoofdstad. “De organisatie wilde de Brusselse drugsmarkt in handen krijgen.”

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »