“Kerel reed met vorkheftruck onze living binnen”: man richt ravage aan in bedrijf van Dirk (59) uit Menen

Van het feestgedruis naar de opkuis. Het weekend van Dirk Robaey (59) werd abrupt onderbroken nadat een onbekende volledig los ging in zijn bedrijf. De dader kon door de politie worden ingerekend, maar liet bij Dirk een spoor van vernieling na. “Eerder dit jaar vierden we ons 40-jarig bestaan, nu moet ik een vorkheftruck uit mijn living halen.”

“Mijn echtgenote en ikzelf waren op stap in Kortrijk, toen een vriend ons opbelde. Wat toen volgde, grenst aan het waanzinnige.” Dirk Robaey, de zaakvoerder van het Menense Tank-Service, repte zich naar zijn bedrijf om er een hallucinante situatie aan te treffen. “Vrienden van ons kwamen met de fiets voorbij ons bedrijf, toen ze bijna omver werden gereden door de wagen van onze zoon. Alleen zat onze zoon niet achter het stuur, waardoor ze meteen doorhadden dat er iets gaande was. Het moet rond 18 uur zijn geweest en we repten ons meteen naar huis.”

“Je ziet hoe hij uit de loods rijdt, de tuin omploegt en zo onze living binnen knalt. Het absurde is dat die gast gigantisch veel schade maakt, terwijl hij niets steelt”

Dirk kwam al snel tot de vaststelling dat er was ingebroken in het bedrijf. “We hebben alles via de beveiligingscamera’s kunnen vastleggen, en die beelden flirten met het ongelofelijke. Je ziet een onbekende eerst rondhangen op onze parking, waarna hij op het dak klautert. Daar maakt hij een gat, om zo de loods in te springen. Hoe hij daarbij zijn benen niet brak, het is ons een raadsel. In de loods gaat hij dan op zoek naar een hamer en een koevoet, waarmee hij de deur van onze burelen sloopt. Daarna keert hij op zijn stappen terug, en gaat hij aan de slag met onze vorkheftruck. Op de beelden zie je hoe hij uit de loods rijdt, de tuin omploegt en zo onze living binnen knalt. Het absurde is dat die gast gigantisch veel schade maakt, terwijl hij niets steelt. Er lagen laptops, een TV en van alles en nog wat. Maar hij nam niet eens een balpen mee.”

Dan nog auto gestolen

Aan de stroop- en slooptocht van de kerel kwam echter nog geen einde. “Hij liep de loods terug binnen, en had het dan voorzien op de auto van onze zoon. Hij reed die in achteruit naar buiten, sloopte de omheining en knalde over een berg zand die er nog lag. Uiteindelijk stoof hij het terrein af en reed hij bijna twee fietsers van hun sokken. Die fietsers waren vrienden van ons, die ons meteen opbelden.”

Onder invloed

Het kostte Dirk en zijn familie weinig moeite om de man te strikken. “Hij reed dwars het wandelpad over, om zo in de Eekhoornlaan tot stilstand te komen. Via de track & trace van de wagen konden we hem opsporen. De man was bij de wagen blijven staan, waardoor de ondertussen opgetrommelde politie hem in de boeien kon slaan. Godzijdank dat de ordehandhavers er snel bij waren, want zelf stonden we niet te trappelen om die gast tegen te houden. Op de beelden is duidelijk te zien dat hij of ladderzat, of onder invloed was van iets. Zulke mensen kunnen vaak erg onvoorspelbaar uit de hoek komen.”

The post “Kerel reed met vorkheftruck onze living binnen”: man richt ravage aan in bedrijf van Dirk (59) uit Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

Producent van ‘Pirates of the Caribbean’ geeft update over de toekomst van de films: “Er zijn twee scripts in de maak”

Goed nieuws voor fans van ‘Pirates of the Caribbean’. Er zijn momenteel namelijk niet één, maar wel twee nieuwe scripts in de maak. Dat heeft Jerry Bruckheimer (80), producent van de films, laten weten in een interview met ‘Collider’. Volgens Bruckheimer is de kans ook groot dat de films in kwestie er effectief zullen komen, want ook Disney zelf blijkt

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Internationale voedselwaakhond waarschuwt voor hoog risico op hongersnood in Gaza: “Extreem menselijk lijden, situatie is catastrofaal”

Zolang het geweld in Gaza voortduurt en humanitaire hulp beperkt wordt, blijft het risico op een hongersnood hoog. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de internationale monitororganisatie IPC. Bijna een half miljoen Gazanen (22 procent van de bevolking) wordt geconfronteerd met een "catastrofale voedselonzekerheid". "Alleen een staakt-het-vuren en permanente humanitaire toegang tot de gehele Gazastrook kan het risico op

Lees meer »