Kandidaat-leraars presteren slecht op instaptoetsen Frans en wiskunde: “Niet verbaasd over resultaten”

Jongeren die aan de lerarenopleiding willen starten, scoren slecht op de starttoetsen voor Frans en wiskunde. Dat meldt VRT NWS en bevestigt Marc Vandewalle, voorzitter van de Vlaamse Hogescholenraad en algemeen directeur van hogeschool UCLL. 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis

KV Kortrijk neemt Nathan Huygevelde op huurbasis over van vicekampioen en bekerwinnaar Union Sint-Gillis. In de overeenkomst is een aankoopoptie opgenomen, zo bevestigen de Kerels woensdag.
The post KV Kortrijk leent Nathan Huygevelde van Union Sint-Gillis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is de meest vrouwvriendelijke lijst”: Alternatief24 stelt namen verkiezingen voor met Vicky Dereere als lijsttrekker

Alternatief24, dat recent uit de assen van 8450anders verrees en kandidaten met onder meer een N-VA- en Groenstempel verzamelt, heeft op maandag 24 juni zijn (bijna) volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Vicky Dereere, vandaag nog fractieleider voor N-VA, zal de lijst trekken. “Dit wordt met nu al 11 vrouwen de meest vrouwvriendelijke lijst op het stembiljet. Maar beoordeel ons

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Meer huiselijk geweld wanneer Engels voetbalteam speelt: heeft het EK ook bij ons een donkere kant?

Wanneer het Engelse nationale voetbalelftal speelt op een groot toernooi, neemt het huiselijk geweld toe in het land. Dat is de boodschap van een opvallende campagne die hulporganisaties in het Verenigd Koninkrijk lanceerden. Zowel bij verlies als bij winst of gelijkspel, zijn er meer meldingen van huiselijk geweld. "Je mag er vanuit gaan dat dat in België redelijk gelijkaardig is",

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »