Jeugdwelzijnswerker Samia Helsmoortel vervolledigt de Brugse CD&V-lijst met opmerkelijke zesde plaats

CD&V Brugge pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met de jonge Samia Helsmoortel (28). De oprichter van jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi krijgt de zesde plaats op de lijst. “Ik voel bij deze politieke partij een grote warmte, een bereidheid om zich in te zetten voor het welzijn van de Brugse jongeren”, zegt Samia.

Samia Helsmoortel groeide op in Sint-Jozef en was aanvankelijk leerkracht levensbeschouwing in zeven Brugse scholen. Maar ze gaf haar carrière in het onderwijs vijf jaar geleden op om jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi op te richten. “Dat is niet zomaar een jeugdbeweging, we ‘empoweren’ kansarme jongeren en geven hen een kans om zich te ontwikkelen”, aldus Samia, die Komerbi samen met haar man Salim Benaadjou runt.

Gelijke kansen

“Ik ben kandidaat, omdat ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient, en wil mee helpen om van Brugge een warme stad te maken. Mij inzetten voor jongeren is een rode draad in mijn leven, door in de lokale politiek te gaan wil ik een stapje verder gaan om dit te realiseren. In CD&V zie ik een warme partner.”

“Mijn levensmotto is: wees wie je nodig had, toen je jonger was. Ik ben een doener die actief verandering wil brengen. Of het nu koffie drinken is bij een alleenstaande moeder of spreken voor een Brugse serviceclub, met ons verhaal van empowerment willen we hoop brengen om jongeren deel te laten uitmaken van onze Brugse samenwerking”, aldus de politieke kandidate.

Brugge met (b)allen

Opmerkelijk detail: Samia Helsmoortel leverde in mei 2022 nog een bijdrage voor het boek ‘Brugge met (b)allen’ van ocmw-voorzitter en schepen voor Werk en Ondernemen Pablo Annys, lijsttrekker van Vooruit en kandidaat-burgemeester. Maar het waren welzijnsschepen Pieter Marechal en burgemeester Dirk De fauw die de jonge Brugse vrouw overtuigden om op de rivaliserende CD&V-lijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Samia Helsmoortel krijgt de aanlokkelijke zesde plaats toegewezen. “We zetten doelbewust twee jongeren in de top 10: Rani Hoste op vier en Samia Helsmoortel op zes”, zegt Dirk De fauw. Met de toevoeging van Samia Helsmoortel is de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen eindelijk volledig ingevuld. Plaats nummer zes bleef vacant, tot na de bevalling van Samia, die een dochtertje (Inayah) kreeg….

The post Jeugdwelzijnswerker Samia Helsmoortel vervolledigt de Brugse CD&V-lijst met opmerkelijke zesde plaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom liet een ban op Russisch vloeibaar gas zo lang op zich wachten?

De EU heeft een nieuw sanctiepakket tegen Rusland klaar, het veertiende al. Daarin staat dat de doorvoer van Russisch vloeibaar gas via Europese havens verboden wordt. In Zeebrugge staat zo’n belangrijke gasterminal, en de deal met gasbedrijf Yamal wordt met de beslissing stopgezet. Hoeveel pijn doet deze beslissing in Moskou? En waarom gebeurde dit niet al eerder?

Lees meer »

Rommel- en kunstmarkt in Keiem op 30 juni

Op zondag 30 juni organiseert de Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia Keiem naar jaarlijkse gewoonte hun rommel- en kunstmarkt in het dorpscentrum van Keiem. Van ‘s morgens vroeg kan je er snuisteren tussen de kraampjes, op zoek naar verborgen schatten of unieke stukken.
The post Rommel- en kunstmarkt in Keiem op 30 juni appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eddie Murphy werkt nu al aan ‘Beverly Hills Cop 5′

Hoofdrolspeler Eddie Murphy en producent Jerry Bruckheimer werken al aan een vijfde deel in de succesvolle Beverly Hills Cop-serie. Dat melden zij beiden in gesprek met ‘Variety’. Het vierde deel in de reeks, ‘Axe F’, is vanaf 3 juli op Netflix te zien.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Didier Reynders stevent af op nieuwe nederlaag: liberaal eindigt laatste in eerste ronde voor Europese topjob

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (65) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. In de eerste ronde van de verkiezing strandde hij op de laatste plaats. De Zwitserse oud-president Alain Berset haalde de meeste stemmen. In de loop van de namiddag wordt een tweede stemronde georganiseerd waaruit

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »