Jan Mulder heeft het na drie afgekeurde doelpunten van Lukaku helemaal gehad met de VAR: “Afschaffen, onmiddellijk!”

Kun je eigenlijk nog wel ongeremd juichen na een goal? Het is een vraag die steeds meer voetbalsupporters zich stellen nu er op het EK voetbal in Duitsland telkens weer een ‘VAR check’ volgt op een doelpunt. “Het is zogenaamd eerlijker. Onzin, het is afschuwelijk”: HLN-voetbalanalist Jan Mulder houdt een vurig pleidooi tegen de VAR. 

Meer krantenkoppen in België

Dievenbende steelt drie wagens in één nacht in Veurne: “Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken”

In Veurne werden afgelopen nacht drie auto’s in één nacht gestolen. Deze criminaliteit is erg uitzonderlijk in de regio. Het gaat telkens om een voertuig van een Frans merk: een Citroën, een Peugeot en een DS. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een professionele dievenbende, die al na enkele minuten vertrokken met de auto’s. “We hoorden dat ze al na

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »

Hoe komt het dat de EK-shirts van de Rode Duivels telkens zo doorweekt zijn? Adidas relativeert, experte heeft bedenkingen

Intussen ging het half Europa rond: de bordeauxrode shirts van de Rode Duivels op het EK tegen Slovakije en Roemenië oogden wel héél kletsnat. Of er iets mis is met de zweetafvoer van de shirts? Shirtsponsor Adidas relativeert: “We luisteren continu naar feedback, maar de spelers voelen er zich goed in.” Al heeft een experte in textieltechnologie bedenkingen.

Lees meer »

Speelpleinwerking in Sint-Huibrechts-Lille geannuleerd door gebrek aan monitoren: “Geen kant-en-klare oplossing mogelijk”

In Sint-Huibrechts-Lille in Pelt zal er deze zomer geen speelpleinwerking zijn, omdat er te weinig monitoren zijn. Normaal kunnen de kinderen er op 3 vaste namiddagen komen spelen tijdens de zomervakantie. Daar zijn 12 monitoren voor nodig, maar de leiding vond er maar 8. De gemeente laat weten dat de kinderen terechtkunnen bij de andere speelpleinwerkingen in Pelt.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »