Internationaal Fietscongres Velo-City bezoekt Kortrijk: “Onder de indruk van ons beleid”

Na Ljubljana in 2022 en Leipzig in 2023 is Gent dit jaar gaststad voor het vierdaagse internationale fietscongres Velo-City. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts was vorige week als spreker uitgenodigd om op het Fietscongres een presentatie te geven rond het fietsbeleid in Kortrijk. Op donderdag 20 juni streek een delegatie internationale deelnemers neer in Kortrijk voor een begeleide fietstocht.

Het internationaal Fietscongres Velo-City streek eventjes neer in Kortrijk. De fietsconferentie wordt georganiseerd door de European Cyclists’ Federation, een wereldwijd platform waar overheden, beleidsmakers, academici en industriële leiders elkaar ontmoeten om kennis en ideeën uit te wisselen die de toekomst van de fiets vormgeven.

“Met de fietstocht ‘Bezoek Kortrijk Fietsstad 2020 aan de oevers van de Leie in West-Vlaanderen’ lieten we hen kennismaken met Europa’s eerste fietszone, met tal van stadsvernieuwingsprojecten zoals de Groene Verbinding, de Stationsomgeving, het Conservatorium- en Casinoplein, het Groeningepark, waar ontharding, vergroening en ruimte voor wandelaars en fietsers telkens centraal staan. Ook een bezoekje aan de recent geopende servicefietsenstalling het Fietskot mocht niet ontbreken. Er was heel wat belangstelling van de deelnemers vanuit verschillende landen, van België en Nederland tot Duitsland, Hongarije, Zwitserland, Denemarken, Turkije en zelfs Canada”, aldus Weydts.

De delegatie internationale deelnemers maakte kennis met het Groeningepark © Kortrijk

Het fietscongres vindt elk jaar plaats in een andere wereldstad en lokt meer dan 1.600 deelnemers uit meer dan 60 landen. “We zijn heel fier dat dit gerenommeerde congres Kortrijk als een voorbeeldstad beschouwt op vlak van fietsbeleid. Ik heb dan ook met heel veel plezier de bezoekers rondgeleid en hen op het terrein getoond waar Kortrijk het verschil maakt. Het is fijn om te zien dat een internationaal gezelschap onder de indruk is van ons beleid”, besluit de Kortrijkse Schepen van Mobiliteit.

The post Internationaal Fietscongres Velo-City bezoekt Kortrijk: “Onder de indruk van ons beleid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

KIJK. Fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes

Zondag 30 juni wordt een hoogdag voor de Ieperse deelgemeente Boezinge en zijn vele verenigingen. Op ‘Boezinge op z’n Zondags’ kunnen bezoekers wandelen, fietsen en varen met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Boezinge.
The post Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »