Initiatiefnemers van muurschildering van kussende Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez maken zich bekend

De veelbesproken muurschildering van een kussende Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez, die eind vorige week verscheen aan de Bolivarplaats in Antwerpen, is een initiatief van Bolt. Dat laat het energieplatform weten via een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Slijpe viert 55 jaar partnerschap met Sohren

Afgelopen weekend vierde een ruime delegatie van het jumelagecomité samen met het gemeentebestuur 55 jaar partnerschap tussen Slijpe en Sohren. Het was burgemeester Leopold Vermander die de officiële oorkonde samen met zijn toenmalige ambtsgenoot Hans Jaske in 1969 ondertekende. 55 jaar later is de verzustering dankzij heel wat vrijwilligers nog steeds hartelijk en actief.
The post Slijpe viert 55

Lees meer »

Beperkingen voor Ozempic worden verlengd tot februari 2025

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of met een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist. De beperkte beschikbaarheid van het medicijn zal nog zeker tot die periode aanhouden.

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Elk jaar 200 boetes voor mensen die kijkfiles vormen: “Na mijn ongeval zag ik mensen filmen, dat is echt ranzig”

Elk jaar krijgen gemiddeld 200 mensen een boete voor ‘abnormaal traag rijden’ in het verkeer, 600 boetes worden uitgeschreven voor ‘gevaarlijk rijgedrag’. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie over de kijkfiles in ons land. Radio2-presentator Xavier Taveirne was enkele jaren geleden betrokken bij een verkeersongeval: "Toen ik uit de auto stapte, zag ik overal mensen stilstaan om te

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »