India in de ban van examenfraude tot op hoogste niveau

In India trokken duizenden studenten dit weekend de straat op. Ze zijn woedend dat criminelen met de hulp van ambtenaren en politici antwoorden op het artsenexamen hebben gelekt.

 

Meer krantenkoppen in België

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Inbrakenplaag in Wervik: diefstal in Pizza Narula en apotheek in Wervik, ook nieuwe feiten in bestelwagens

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in Pizza Narula in de Sint-Medardusstraat in Wervik. De daders sloegen met een zware steen de glazen toegangsdeur aan diggelen en gingen aan de haal met geld uit de kassa en enkele flessen. Pizza Narula bevindt zich vlakbij de Franse grens. Uitgerekend dinsdagavond tijdens de gemeenteraad kwam fractieleider Sanne Vantomme (N-VA)

Lees meer »

Oude zakenrelatie over verdachte van Tenerife-moord: “Geen van zijn horecazaken draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is erbij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710

TEAM8710 maakt acht kandidaten bekend van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Wielsbeke. “We presenteren graag vier nieuwe dames met pit en vier anciens met heel wat politieke ervaring”, zegt voorzitter Frédéric Depypere.?
The post Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »