HLN TRANSFERLIVE. Galarza wil weg en past voor eerste training Genk – Doelman Koffi verlaat Charleroi voor Lens

De transfermolen draait op volle toeren. Antwerp en Genk hebben allebei een nieuwe verdediger beet, terwijl ze bij AA Gent afwachten wat toptalent Mokio gaat doen. In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

LIVEBLOG BK WIELRENNEN. Philipsen: “Er gaat hard gekoerst worden” – Van Aert: “Als ik mee voorin zit, zal ik zeker mijn kans wagen”

Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wilde maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar door ziekte liggen er kansen voor onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Maxim Van Gils, Thibau Nys en Jasper Stuyven. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Groen Brugge lanceert verkiezingscampagne: “Er zit een schaduwzijde aan het massatoerisme, evenwicht herstellen is nodig”

De Brugse afdeling van Groen trapte zaterdagnamiddag haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op gang. “We willen onder meer inzetten op het vergroenen van de Brugse buurten, helpen om woningen energiezuinig te maken en pleiten voor een meer duurzaam toerisme”, zegt lijsttrekker Raf Reuse.
The post Groen Brugge lanceert verkiezingscampagne: “Er zit een schaduwzijde aan het massatoerisme, evenwicht herstellen is

Lees meer »

Gevatte Belg, die op ‘Most Wanted’-lijst stond, wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht

Nicolas Théodorou, die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het openbaar ministerie dinsdag de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in zeer slechte staat als

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 4 doden en 34 gewonden na Russische raketaanval – Kremlin: “Waarom vermoordt Amerikaanse regering Russische kinderen?”

Minstens 4 mensen zijn om het leven gekomen en 34 anderen gewond geraakt bij een Russische raketaanval op de stad Pokrovsk, in de Oost-Oekraïense regio Donetsk. Het Kremlin dreigt intussen met “consequenties” aan het adres van de Verenigde Staten na de Oekraïense aanval op de Krim. Die werd volgens Moskou uitgevoerd met een raket van Amerikaanse makelij. Volg hier alle

Lees meer »

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Torhoutse stadsbibliotheek breidt spelotheek uit met grote spellen

In 2022 voegde de Torhoutse stadsbibliotheek een spelotheek toe aan haar aanbod. In de spelotheek kunnen allerlei spellen ontleend worden. Vanaf 1 juli breidt de bib in samenwerking met het Huis van het Kind het assortiment uit met grote spellen.
The post Torhoutse stadsbibliotheek breidt spelotheek uit met grote spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »