Herwig Van Hove (85) drinkt al 50 jaar één fles wijn per dag: “Mijn gezondheid is een bron van lichte hilariteit bij dokters”

“Piet Huysentruyt de grondlegger van de televisiekeuken? Nee, dat waren wij.” Herwig Van Hove (85) werd in de jaren 90 bekend als tv-kok in ‘1000 Seconden’. Nog steeds is hij een liefhebber van het bourgondische leven: zo schreef hij net een boek over wijn, de drank die hij dagelijks nuttigt. Over het effect op zijn gezondheid, maakt Van Hove zich weinig zorgen. Al heeft hij wel al voorbereidingen getroffen voor het einde van zijn leven. “Ik wil nog drie dingen doen”, verklapt hij in ‘Primo’. 

Meer krantenkoppen in België

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Ex-ICT’er van AZ Sint-Jan Brugge kraakte computers van vrouwelijke collega’s op zoek naar foto’s

Een man uit Zedelgem moet voor de rechter komen, omdat hij jarenlang heeft ingebroken in de computer van tientallen personeelsleden van het AZ Sint-Jan in Brugge. De man van 42 was vroeger manager van de technologieafdeling van het ziekenhuis. Hij wordt ervan verdacht jaren meegekeken te hebben op de computers van vrouwelijke collega’s. Hij was op zoek naar pikante foto’s.

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »