Gezinsbond Gistel gaat op zoek naar ‘De Stoel’

Voor de tweede keer organiseert de Gezinsbond van Gistel tijdens de week van maandag 8 tot vrijdag 12 juli de zoektocht naar ‘De Stoel’. Op een verborgen plekje in de stad kan iedereen proberen om als eerste neer te zitten in… een stoel.

De opzet is simpel. “Telkens om 20 uur plaatsen wij op de Facebook-pagina van Gezinsbond Gistel en op onze Instagrampagina ‘gezinsbond_gistel’ een foto van de plaats waar onze stoel staat en welk voorwerp je moet meebrengen”, legt Johan Vanbelleghem van de Gezinsbond uit.

Uitgekiende plekjes

“De eerste persoon die in ‘de Stoel’ zit, wint een Gistelbon. Alle anderen kunnen genieten van een drankje en een leuke babbel.” Opgelet: enkel wie te voet of met de fiets komt, kan de eerste prijs winnen.

“De plekjes die we hebben uitgekozen zijn niet te bereiken met de auto. Omdat we met onze afdeling van de Gezinsbond focussen op Gistel, zijn alle vijf de locaties in de stad zelf te vinden. En ook al is het centrum zelf niet zó groot, toch zijn er altijd deelnemers die onze uitgekiende plekjes nooit eerder hebben ontdekt. Vorig jaar plantten we onze Stoel bijvoorbeeld neer nabij de Meerlaanmolen, nabij de Warandestraat. Wel, verschillende deelnemers probeerden tot bij de molen te geraken via de Brugsebaan en hadden van die andere weg nog nooit gehoord.”

De vorige editie mondde uit tot een succes, weet Johan. “Over de vijf dagen heen lokten we toch 150 deelnemers. Da’s een mooi getal. Ook het aantal Facebook-volgers op onze pagina ging de lucht in naar meer dan 450 personen.”

Godelieveprocessie

Dat De Stoel in de week van 8 juli plaatsvindt, is geen toeval. “We zijn dan vlak na de Godelieveprocessie van zondag 7 juli, en op maandag en donderdag is er koers in Gistel. De hele week is er bovendien kermis. Dat alles brengt nogal wat volk op de been.”

The post Gezinsbond Gistel gaat op zoek naar ‘De Stoel’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Finland start (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »