Gapersfeesten op komst:“Wie wordt Gaperke 2024?”

Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Gapersfeesten in Anzegem. Het plein aan het Torrebos zal binnenkort weer gevuld zijn met sfeer en muziek.

“De Gapersfeesten zijn een oude traditie, die ontstaan is in de jaren 50 en 60. Toen was er ook nog de Gapersstoet, maar sinds 2000 wordt die niet meer georganiseerd. In corona hebben de Gapersfeesten ook een aantal jaren niet kunnen plaatsvinden, maar ondertussen zijn we weer helemaal terug”, vertelt Maarten, een van de tiental Anzegemse vrijwilligers van het Gaperscomité.

Verkiezing

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er ook deze editie opnieuw een verkiezing gehouden voor de titel van ‘Gaperke 2024’. “Het ‘Gaperke’ is een wedstrijd voor alle jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar uit groot Anzegem. Het is de bedoeling dat ze samen met hun Gaperspeter of -meter bepaalde spelletjes en opdrachten volbrengen. Dat zijn zowel fysieke als mentale uitdagingen. De vijf beste jongens en meisjes mogen door naar de finale, die op zaterdagavond gehouden wordt. Uit die vijf wordt er dan een winnaar gekozen”, legt Maarten uit. “De wedstrijd werd in 2006 voor de laatste keer georganiseerd, maar een zevental jaar geleden besloten we van dit opnieuw te introduceren.”

Muziekoptredens

Naast de verkiezingen voor het Gaperke, staat er nog heel wat muziek op de planning. “Vrijdag is er een afterwork op het programma en een optreden van Willie Branch. Op zaterdagavond komt BackTrack, de JFP Partyband en sluiten we de avond af met DJ Lobster”, klinkt het.

“Ook aan eten en drinken zal er geen gebrek zijn. Op vrijdagavond kunnen de Anzegemnaars genieten van een heerlijke barbeque door de leiders en leidsters van Chiro Anzegem. Op zaterdag zullen er verschillende foodtrucks zijn.”

The post Gapersfeesten op komst:“Wie wordt Gaperke 2024?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mysterieus skelet uit eeuwenoude Brugse loden grafkist geïdentificeerd: krijgsheer Boudewijn I van Assebroek

Na een jaar onderzoek hebben wetenschappers achterhaald wie er in de eeuwenoude loden grafkist zit, die tijdens de werken voor de expohal BRUSK in Brugge aangetroffen werd. Het gaat om Boudewijn I, heer van Assebroek, een krijgsheer uit de dertiende eeuw. “Het belang van deze ontdekking kan moeilijk onderschat worden, ze levert info over een periode waarover voor Brugge minder

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »