Franky Pluym uit Vleteren kijkt positief naar het leven met zijn nieuwe single ‘Zing!’

De wereld ziet er tegenwoordig door de vele conflicten nogal somber uit, en heel af en toe heeft men nood aan muziek, die een beetje licht brengt in de duisternis. Dit is precies wat Franky Pluym met zijn nieuwe single ‘Zing!’ wil bereiken.

‘De zomer komt eraan,’ zegt Franky, ‘en dat is het uitgelezen moment om wat positiever naar de wereld te kijken. ‘Zing!’ is een fris, swingend nummer geworden dat de grijze wolken in ons leven even moet wegblazen.’ Wat het nummer ook heel speciaal maakt, is de samenwerking met jongerenkoor Touché uit Poperinge. ‘De frisheid van kinderstemmen past perfect bij dit nummer,’ zegt Franky. ‘Kinderen kijken op hun eigen, onschuldige manier naar de wereld, en daar gaat ‘Zing!’over: net als een kind je even verlost voelen van de zorgen van volwassenen. Het was dan ook een schitterende ervaring om met hen samen te werken.’ De tekst en muziek zijn van de hand van auteur/componist Andy Vanspranghe, die ook het gitaarwerk, de productie en de mix voor zijn rekening nam. Alle opnames vonden plaats in Sonic Hill Recording Studios in Poperinge en naar goede gewoonte kon Franky rekenen op de medewerking van topmuzikanten Pedro Desomer (orgel en piano) en Tim Van Quathem (bas). Alain Morlion tekende voor de catchy drums. (PADI)

‘Zing!’ is terug te vinden op de downloadplatforms. Er is tevens een videoclip beschikbaar op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=c3TlMAtc1MA

The post Franky Pluym uit Vleteren kijkt positief naar het leven met zijn nieuwe single ‘Zing!’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.
The post Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten:

Lees meer »

Personeel van Antwerpse gevangenis staakt na gewelddadige incidenten

In Antwerpen legt het personeel van de gevangenis in de Begijnenstraat 24 uur het werk neer als protest tegen een opeenvolging van gewelddadige incidenten. Dat zegt de socialistische vakbond ACOD. Medewerkers worden er steeds vaker het slachtoffer van geweld, klinkt het, als gevolg van de overbevolking enerzijds en onderbezetting van personeel anderzijds.

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, nieuwe kandidaat-voorzitter voor Open Vld: “Ik wil een aparte sociale zekerheid voor migranten”

Noem hem geen Vlaamse Georges-Louis Bouchez (MR), maar de nieuwe kandidaat-voorzitter durft ook gewaagd uit de hoek te komen en tegen schenen te schoppen: Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) meldt zich als rekruut om de liberalen uit het moeras te trekken. “Embrace the suck: liberalen moeten ook eens iets controversieel durven zeggen. Want als niemand tegen u is,

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »