Filip Dinneweth en Kurt Malysse starten nieuwe politieke partij ‘VVV’ in Wielsbeke: “Afkorting van Van en Voor het Volk”

De twee politieke oud-kompanen Filip Dinneweth en Kurt Malysse komen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op met een nieuwe partij: VVV. “De afkorting van Van en Voor het Volk”, verklaart Dinneweth die met VVV voor een eerlijkere gemeentepolitiek wil pleiten.

Comeback

Het politieke bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ruim een jaar geleden nog gaf gemeenteraadslid Filip Dinneweth aan te stoppen met de politiek. Even tevoren was hij uit het Vlaams Belang gestapt waarvoor hij zetelde. Hij wou nog de huidige legislatuur volbrengen en dan een punt zetten achter zijn politieke carrière. Maar een ontmoeting met Kurt Malysse, een voormalige politieke kompaan van Dinneweth, doet hem op die beslissing terugkeren, en hoe. De twee houden de nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk, boven de doopvont.

“Eigenlijk is het Kurt Malysse die de aanzet gaf, waarna het idee verder vorm begon te krijgen”, vertelt Filip Dinneweth. “Enerzijds willen we aantonen dat we volledig zonder het Vlaams Belang aan politiek kunnen doen en anderzijds willen we gaan voor een gezonder klimaat in de gemeente. Wij ijveren voor een eerlijkere politiek in de gemeente want momenteel wordt te veel met de mantel der liefde bedekt. We willen een transparanter beleid. Het is ook pijnlijk te zien hoe het bestuur nu door ruzie uit elkaar valt.”

Geen volledige lijst

Met een volledige lijst naar de stembus trekken, is geen must voor het politieke duo. “We zijn vroeger nog met drie opgekomen en dat is toen ook gelukt. Maar we zijn ervan overtuigd wel een aanhang te hebben, vele mensen zijn de politieke situatie in de gemeente beu”, aldus Filip Dinneweth.

Het politieke landschap in Wielsbeke blijft overeind bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Meerderheidspartij CD&V valt uiteen in enerzijds Lijst Burgemeester Wielsbeke en Team8710. N-VA en U. smelten samen tot Samen+ en Filip Dinneweth stapte uit het Vlaams Belang en zetelt sindsdien als onafhankelijke.

Begin juli komt de nieuwe partij met meer nieuws naar buiten.

The post Filip Dinneweth en Kurt Malysse starten nieuwe politieke partij ‘VVV’ in Wielsbeke: “Afkorting van Van en Voor het Volk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling

Een 39-jarige Tunesiër is voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor een resem inbraken in voertuigen. Youssef W. hield met succes vol dat er sprake was van een persoonsverwisseling. In de zaak kreeg een andere beklaagde wél een fikse straf.
The post Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »