Eerste afgestudeerde woningcontroleurs ontvangen hun certificaat bij cvo MIRAS in Brugge

Maandag vond in Brugge bij het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS de proclamatie van de eerste afgestudeerde cursisten van de opleiding tot woningcontroleur plaats. De afgestudeerden zijn onmiddellijk inzetbaar als erkende woningcontroleurs, een beroep dat vanaf 1 januari 2026 een wettelijke erkenning krijgt.

In april 2023 startte cvo MIRAS in primeur met de opleiding, die 12 modules en een stage omvat. Dit met steun van de Provincie West-Vlaanderen en van Stad Brugge die een aantal woningen ter beschikking stelde om woningcontroleurs in opleiding te laten oefenen.

Sinds de start van de opleiding bij cvo MIRAS, vond de opleiding ook ingang bij CVO Qrios (Limburg en Vlaams-Brabant), CVO Antwerpen en CVO De Verdieping (Limburg).

The post Eerste afgestudeerde woningcontroleurs ontvangen hun certificaat bij cvo MIRAS in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Katy Perry laat monden openvallen met gedurfde topless-look op show van Balenciaga

De Amerikaanse zangeres Katy Perry (39) krijgt heel wat aandacht wanneer ze met een gewaagde outfitkeuze verschijnt bij een modeshow. Perry toont haar afgetrainde buikspieren in een topless-look met bontjas over. Volgens sommigen wil ze zo de speculaties over het gebruik van Ozempic tegengaan. In Parijs is het momenteel de Haute Couture Fashion Week, zo waren onder andere ook Nicole

Lees meer »

“Schol!”: Cruisekoppel met MS popt fles champagne in limo op weg naar eigen begrafenis

Afgelopen weekend namen Chris Aerts (57) en Patrick Speliers (56) afscheid van hun vrienden en familie op hun eigen uitvaart. Het ‘Antwerpse cruisekoppel’ ijvert samen al jaren voor een betere euthanasiewet, beiden zijn ze MS-patiënten met ondraaglijk leed. In de limousine onderweg naar hun begrafenis openden ze samen een fles champagne om hun afscheidsfeest goed in te zetten.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond de derde match van de Rode Duivels op het EK. En ze weten wat hen te doen staat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finland start (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog vijandiger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit)

De zomerbar die onder de noemer Zomerstek straks al aan de vijfde editie toe is, krijgt er een pop-up gastrobar bij. Daarvoor wist Geert Defevere niemand minder dan Benoit Vercaemst (De Overburen) te strikken. “En we zitten nog boordevol plannen.”
The post Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit) appeared first on

Lees meer »