Dronken man (26) haalt nummerplaten van wagen na ongeval in Torhout en vlucht te voet weg

Een 26-jarige man uit Ichtegem heeft het afgelopen weekend bont gemaakt na een verkeersongeval in Torhout. De twintiger was onder invloed, haalde de nummerplaten van zijn wagen en vluchtte te voet weg. Hij kon snel aangetroffen worden door de politie.

De politie kreeg zaterdagnacht kort na middernacht een melding van een verkeersongeval in de Oostendestraat, in het gedeelte van het centrum van Torhout. Een man reed er richting rotonde toen hij om 00.10 uur om een onduidelijke reden links afweek van zijn rijstrook en op de verhoogde middenberm terechtkwam. Daarna maakte zijn auto een slingerende beweging waarbij hij twee geparkeerde wagens aanreed. Uiteindelijk kwam hij op een andere middengeleider tegen een boom tot stilstand.

Onder invloed

De 26-jarige bestuurder haalde de nummerplaten van zijn wagen en nam te voet de vlucht. Hij kon echter door een politieploeg aangetroffen worden even verderop in de Sint-Rembertlaan. De man raakte niet gewond, maar bleek wel onder invloed van alcohol te zijn. Hij legde een positieve ademtest af. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn wagen en een van de aangereden geparkeerde wagens waren niet meer rijvaardig en werden getakeld. De brandweer kwam nog ter plaatse om een oliespoor van honderd meter op te ruimen. De twintiger wacht nu een gepeperde rekening bij de politierechter. (JH)

The post Dronken man (26) haalt nummerplaten van wagen na ongeval in Torhout en vlucht te voet weg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Forse daling afval op voorjaarsfestivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt donderdag uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter”, klinkt het.

Lees meer »

Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie”

Talloze feestjes en topless danseressen beitelden dancing De Wielewaal in het collectief geheugen van de oudere generaties. Na jaren van verval oogt de toekomst er weer rooskleurig: het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil de ruïne verbouwen tot productiesite van lokale wijnen.
The post Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Hoeveelheid antibiotica in ons voedsel kan kans op resistentie vergroten 

De hoeveelheid antibiotica in vlees en vis vergroot de kans op resistentie, waarschuwt het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG). Uit een studie bij wasmotlarven blijkt dat zelfs een tiende van de ‘veilige’ dosis bacteriën bestand kan maken tegen antibiotica. Dat is een probleem voor de volksgezondheid. De huidige regelgeving onderschat het risico en moet herzien worden, zeggen de

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »