Deense kroonprins Christian heeft middelbare school afgerond

De Deense kroonprins Christian heeft zijn middelbareschooldiploma op zak. De 18-jarige Christian vierde het speciale moment in zijn schoolcarrière samen met zijn familie, die naar het Ordrup Gymnasium in Kopenhagen was gekomen. 

Meer krantenkoppen in België

Daniele (78) overleefde dodelijke brand in Luiks flatgebouw niet: “Ze omschreef zichzelf als een jong meisje in een oud karkas”

Bij de brand in een Luiks appartementsgebouw vielen maandag twee dodelijk slachtoffers. Eén slachtoffer overleed woensdag in het ziekenhuis, de 78-jarige Daniele Vanpareren kwam maandag al ter plaatse om het leven. “Ze omschreef zichzelf als ‘een jong meisje in een oud karkas”, getuigt haar zoon bij ‘La Dernière Heure’.

Lees meer »

Vanaf vandaag wordt Brussels Airlines-vlucht tot 36 euro duurder. En prijs gaat nog stijgen, zegt luchtvaartexpert

De vergroening van tickets maakt vliegen duurder. Brussels Airlines heft een toeslag van 1 tot 5 euro per vlucht binnen Europa en tot 36 euro op een langeafstandsvlucht. Reden: kerosine wordt omwille van klimaatregels duurder. De verhogingen gelden voor reizen vanaf 1 januari 2025. En dat is niet de laatste prijsverhoging, waarschuwt luchtvaartexpert Luk De Wilde bij HLN.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

“Ze moeten excuses aanbieden”: Roemeense bondscoach emotioneel na gelijkspel tegen Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

Steeds minder drinkwater: Nederland gaat op ‘waterslot’

Nederland gaat op ’waterslot’ nu op steeds minder plekken voldoende schoon drinkwater beschikbaar is, dat schrijft De Telegraaf. Door korter te douchen, wc’s voortaan door te spoelen met regen- of douchewater en mogelijk hogere drinkwaterrekeningen moet ’bewustwording’ worden bijgebracht.

Lees meer »

“België, dat is een land op retour”: Nederlandse pers maakt ‘horrorkabinet Oranje’ af, maar ziet derby in achtste finale nog wel zitten

Ondanks de pijnlijke en in de Nederlandse media fel bekritiseerde 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk zit het EK voetbal voor Oranje er nog niet op. Als een van de ‘beste nummers drie’ mag Nederland naar de achtste finales. Daarin wacht een duel met Engeland of een duel met de winnaar van de groep met België. Een Derby der Lage Landen ligt

Lees meer »