De wilde kat is terug in Limburg

Lang bleef het stil rond de wilde kat. Maar onlangs is het dier weer gespot in Voeren. Met lokstof en wildcamera’s konden er vier wilde katten waargenomen worden. Het dier komt al duizenden jaren voor in Europa, maar door de jacht van de laatste eeuwen kwam de populatie onder druk te staan. De wilde kat lijkt erg op een forse huiskat met een dikke, stompe staart, maar genetisch zijn er veel verschillen, waardoor het echt om een ander dier gaat. 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

Ringlaan Wenduine vrijdag weer open voor verkeer, werken gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan in Wenduine, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.
The post Ringlaan Wenduine vrijdag weer open voor verkeer, werken gaan na

Lees meer »

Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen”

Het zomerterras op het kasteelpark De Lovie wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. “Het is een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.
The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »