De Panne zet vijf ‘bumpies’ in de kijker: groene, veilige fietsverbindingen

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met gloednieuwe ‘bumpies’. Dat zijn vijf nieuwe slimme en groene fietsverbindingen. Deze fietsroutes bieden een veilig alternatief om te fietsen in een groene oase, weg van het drukke verkeer.

De Panne wil met dit initiatief inwoners aansporen om vaker op de fiets te springen in plaats van de auto te nemen en doet dit via het verkeersveiligheidsplan. Zo wil het lokaal bestuur onder meer met de campagne ‘Go with de Velo’, mensen motiveren om voor de fiets te kiezen. Daarnaast zetten ze verschillende alternatieven in de kijker, waaronder de groene fietsverbindingen. Deze routes zijn niet altijd bekend en worden nu extra onder de aandacht gebracht en ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Alert blijven

Via de groene fietsverbindingen kunnen fietsers zich in alle rust en op een veilige manier verplaatsen. Deze routes zijn ontworpen om te kunnen fietsen in een groene en serene omgeving, ver weg van het drukke verkeer. Ze kregen de bijnaam ‘bumpie’ omdat je er ook wel alert moet blijven: door het natuurlijke karakter zijn de paadjes niet altijd even goed berijdbaar. Vooral tijdens de winter en natte periodes kan het een uitdaging zijn om de ‘bumps’ of bulten te trotseren.. In de zomer zou dit zonder problemen moeten lukken, hoewel fietsers hier en daar wel een ‘bump’ of hobbelig stukje traject kunnen verwachten.

“Langs een bospad een ferme hoek afsteken en daarbij heel wat kruispunten of oversteken vermijden, dat zorgt voor veiliger (en sneller!) verkeer”

“In De Panne en Adinkerke zijn heel wat slimme verbindingen te maken via paden langs of door onze natuur. Een volwaardig verhard fietspad aanleggen kan helaas niet overal, want daar kan vaak geen vergunning voor afgeleverd worden. Maar een aantal paden is wel ‘befietsbaar’, zij het misschien wat minder comfortabel. Vandaar de term ‘bumpie’: langs een bospad een ferme hoek afsteken en daarbij heel wat kruispunten of oversteken vermijden, dat zorgt voor veiliger (en sneller!) verkeer in onze omgeving”, zegt burgemeester Bram Degrieck.

Aanduiding met borden

In totaal zijn er vijf bumpies op diverse locaties: het Seaside-straatje, het Artiestenpad, het Ezelspad en door het Calmeynbos aan de Olmendreef en Moeder Lambik.

Hoewel de meeste bumpies direct toegankelijk zullen zijn, zal dat nog niet meteen het geval zijn bij de ‘bumpie’ in het verlengde van de Olmendreef. De reden hiervoor is dat het beheersplan van ANB (Agentschap voor Natuur en Bos), Aquaduin en het lokaal bestuur aangepast moet worden om fietsers in dit gebied toe te laten. Tot die tijd blijft dit specifieke pad afgesloten voor fietsverkeer. De groene fietsverbindingen werden aangeduid met duidelijke borden.

The post De Panne zet vijf ‘bumpies’ in de kijker: groene, veilige fietsverbindingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd

Het open gebied tussen de Etienne Sabbelaan, de Maandagweg, woonwijk Tarweveld-Klaverveld, hogeschool VIVES en KU Leuven Kulak vormt 17 hectare nieuw, volwaardig stadsgroen waar natuurontwikkeling, ontmoeting en beleving hand in hand gaan. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 29 juni vanaf 14 uur.
The post 17 hectare nieuw stadsgroen Vlasakker is gerealiseerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Slijpe viert 55 jaar partnerschap met Sohren

Afgelopen weekend vierde een ruime delegatie van het jumelagecomité samen met het gemeentebestuur 55 jaar partnerschap tussen Slijpe en Sohren. Het was burgemeester Leopold Vermander die de officiële oorkonde samen met zijn toenmalige ambtsgenoot Hans Jaske in 1969 ondertekende. 55 jaar later is de verzustering dankzij heel wat vrijwilligers nog steeds hartelijk en actief.
The post Slijpe viert 55

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De feiten vonden zondag plaats en eisten volgens de Russische autoriteiten het leven aan zeker vijf mensen. Volgens Moskou ging het om een aanval van Oekraïne met Amerikaanse ATACMS, ballistische raketten met daarin honderden

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In de 94ste minuut neem je geen risico. ‘Makes no sense’”: De Bruyne benadrukt belang kwalificatie (en heeft nog andere reden tot feest)

“De kwalificatie is het belangrijkste.” Ondanks het missen van de groepswinst – en de fluitende fans in Stuttgart – wilde Kevin De Bruyne niet van negativiteit weten. “Als we vol voor de goal gaan en we verliezen, wat dan?” Veel gevierd werd er volgens De Bruyne niet in de kleedkamer van de Rode Duivels, al had de aanvoerder wel een

Lees meer »