David en Paul openen Bar Paravang in openluchtzwembad LAGO Kortrijk Abdijkaai

Het idyllische openluchtzwembad aan de Abdijkaai is sinds dit weekend open, net als Bar Paravang. De nieuwe horecazaak van Paul Drèze en David De Brabandere ademt een art deco interieur en heeft een tropisch ingericht terras. “We creëren een sfeer waardoor ze hier allemaal gaan willen blijven plakken”, glimlacht horeca-icoon Paul.

Het openingsweekend van LAGO Kortrijk Abdijkaai viel een week vroeger dan normaal. Het was nog geen stormloop – daar zat het weer waarschijnlijk voor iets tussen – maar Bar Paravang kon alvast enkele nieuwsgierigen trekken. De nieuwe horecazaak is ook toegankelijk voor niet-zwemmers.

“De laatste decoratiestukken moeten nog ingericht worden. Zoals de naam ‘Bar Paravang – Club Tropical’ doet vermoeden, gaan we voor een tropische sfeer. Er komen nog zonnebloemen en andere zuiderse planten, en het zwembad krijgt een leuke sfeerverlichting die dankzij de doorzichtige wanden steeds zichtbaar zal zijn, zelfs buiten het zomerseizoen”, vertelt Paul.

“We serveren verzorgde Italiaanse tapas en een vijftal burgers van – uiteraard – Paul’s Boutique. Daarnaast hebben we ook snacks en snelle maaltijden zoals verse pannenkoeken en wafels, ijsjes, pizza en frietjes. Op de drankkaart staan de betere wijnen en verschillende zelfgemaakte cocktails zoals Ti’ punch, mojito en caipirinha. Op vat hebben we Bockor.”

Bar Paravang wordt na het zwemseizoen een brasserie met een deftige menukaart. “We willen hier ook thema-evenementen organiseren zoals een brunch, barbecue, kinderdagen, een feestje met live dj’s”, zegt David De Brabandere. “We zijn LAGO heel dankbaar voor de opportuniteit hier een horecazaak te mogen uitbaten. Gezien de locatie, zal er ook geen overlast zijn voor de buurt. Schrijf alvast zondag 14 juli in de agenda. Dan geven we een feest met livemuziek.”

LAGO Kortrijk Abdijkaai is elke dag geopend van 12 tot 19.15 uur, Bar Paravang van 11 tot 22 uur.

The post David en Paul openen Bar Paravang in openluchtzwembad LAGO Kortrijk Abdijkaai is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.
The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie appeared first on KW.be.

Lees meer »

#HANGOUTS APP moet komaf maken met clichés over Brugge als jongerenstad

Met de lancering van de #HANGOUTS APP wil jongerenplatform Jong Volk definitief komaf maken met een aantal typische clichés over Brugge als jongerenstad, zoals ‘er is niets te doen’ en ‘er gebeurt hier nooit iets’.
The post #HANGOUTS APP moet komaf maken met clichés over Brugge als jongerenstad appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Jan Van Steenbergen neemt afstand van Vlaams Belang in Turnhout en zetelt als onafhankelijke na ‘interne strubbelingen’

In Turnhout moet Vlaams Belang het de komende maanden met 1 zetel minder doen in de gemeenteraad. Jan Van Steenbergen maakte via sociale media bekend dat hij voortaan als onafhankelijke wil zetelen. Van Steenbergen krijgt geen plekje meer op de lijst van Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Hij wil zijn zitje ook niet teruggeven aan Vlaams Belang maar

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

“Zowat elke klant betaalt hier cash. Dat moeten we toch niet uitleggen, zeker?” Rechter beslist: bordeelhouders mogen belastingen nu ook cash betalen

Twee bordeelhouders uit het Antwerpse Schipperskwartier hebben de Vlaamse fiscus voor de rechtbank gedaagd. De reden: ze willen hun belastingen cash betalen, maar dat mocht niet. “Zowat alle klanten betalen hier contant. Dat is anoniem. Daar moeten we toch geen tekening bij maken?” De rechter geeft hen gelijk en verplicht de fiscus nu om hun cash geld te ontvangen. Al

Lees meer »