Conner Rousseau niet vervolgd in zaak rond racistische uitspraken: dagvaarding onontvankelijk verklaard

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Eric Gerets roept op om vol achter Rode Duivels te staan tegen Oekraïne: “Supporters zijn het allerbelangrijkste in het voetbal”

“Als we de Spanjaarden niet tegenkomen, is de finale haalbaar.” Aan het woord: Eric Gerets (70), met de nationale ploeg finalist op het EK in 1980. Roder dan hem maken ze Duivels niet. Door zijn hersenbloeding twaalf jaar geleden zegt hij het trager, maar met evenveel vuur. Ook op sociale media toont de held zich kwetsbaar. “Ik ga daar geen

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle barbershop in Eernegem: “De felgroene muren overschilderen, was een lastig karwei”

Blal Alawed (41), geboren in Syrië maar sinds 2017 in ons land én officieel Belg, toverde het bankkantoor op de hoek van de Aartrijkestraat in Eernegem om tot een stijlvolle barbershop. Zijn cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit mannen, maar ook dames kunnen hier terecht, zij het enkel voor een korte coupe.
The post Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemiddeld verliezen elke dag tien kinderen één of beide benen in Gazastrook” – Hoofd noodhulp VN waarschuwt voor “apocalyptische oorlog” tussen Israël en Libanon

Elke dag zijn er in de Gazastrook gemiddeld tien kinderen die een of twee benen verliezen. “Dat zijn dus al 2.000 kinderen sinds het begin van de oorlog”, stelt de secretaris-generaal van het VN-agentschap voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen op een persconferentie. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 26 juni terug.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »