Club start zonder Vanaken, Mignolet of Mechele aan nieuwe seizoen: “Data tonen dat ze nog rust nodig hebben”

Verzamelen geblazen op het Basecamp in Westkapelle: Club Brugge hervat vandaag de trainingen in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder de leiding van kampioenenmaker Nicky Hayen, die na zijn contractverlening begin juni het predikaat ‘ad interim’ voor zijn functie als T1 mocht weggooien. 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant”

Klimaatactivist Wouter Mouton (46) heeft ook in beroep opschorting van straf gekregen voor het beschadigen van een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum. Tijdens een spraakmakende actie kleefde de Bruggeling zich vast aan het wereldberoemde werk.
The post Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant” appeared first on

Lees meer »

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

Nieuwe Anna zoektocht voor jonge speurneuzen in Brugse winkelstraten

Deze zomer organiseren Stad Brugge en Uitgeverij Clavis voor de vijfde keer een leuke zoektocht voor gezinnen met jonge kinderen. Het kinderboekenfiguurtje Anna uit de verhalen van Kathleen Amant is jarig en de zoektocht staat volledig in dat thema. In tien etalages kunnen speurders de voorwerpen terugvinden die ze nodig heeft voor haar verjaardagsfeest.
The post Nieuwe Anna zoektocht

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas geven Geluwse vredesboom nieuw leven: “Haal stukje erfgoed in huis”

Van een stil aandenken aan het oorlogsgeweld, tot een handig item dat in ieder huishouden een plaats verdient. De rode beuk, die ooit in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk stond, kreeg dankzij de leerlingen van het VTI Sint-Lucas een nieuw leven. “Wie een stukje erfgoed in huis wil halen, kan dat tijdens de Gapersfeesten.”
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »