Cheque van 800 euro voor Sociaal Huis Zulte van de werkgroep Vlaanderen Feest dat zich weer opmaakt voor een nieuwe editie

Sociaal Huis Zulte ontvangt opnieuw een cheque van 800 euro n.a.v. Vlaanderen Feest. Het krijgt die cheque van de werkgroep Vlaanderen Feest van de Zultse cultuurraad. Zij schenken al voor het achtste jaar op rij de helft van hun opbrengst aan een goed doel.

Sinds 2015 kiest de werkgroep rond Vlaanderen Feest het Sociaal Huis als goed doel. Zo steunt het de kinderen van minderbedeelde gezinnen in Zulte.

Het extra budget wordt elk jaar gebruikt voor een uitstap met cliënten van de dienst Financiële en Sociale Hulp. Bijvoorbeeld een uitstap naar Plopsaland, de Zoo in Antwerpen, Bellewaerde, … Ook dit jaar zal dit budget naar een gelijkaardige uitstap gaan. Op die manier kunnen mensen die het financieel minder breed hebben toch een daguitstap maken.

Nieuwe editie op 5 juli

Het optreden van Jo Vally op vrijdag 7 juli 2023 in het Fiertelhof was alweer een pareltje én voltreffer waardoor er een mooi bedrag kan overhandigd worden. De symbolische cheque van 800 euro werd op maandag 11 maart 2024 overhandigd aan het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst in het Sociaal Huis door een delegatie van de werkgroep Vlaanderen Feest.

Op vrijdag 5 juli staat er weer een nieuwe editie van Vlaanderen Feest op het programma. Dan treedt Bart Kaëll op in het Ontmoetingscentrum.

The post Cheque van 800 euro voor Sociaal Huis Zulte van de werkgroep Vlaanderen Feest dat zich weer opmaakt voor een nieuwe editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen

De kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge heeft eindelijk een architect aangesteld om de vochtproblemen in de historische graven definitief op te lossen. Dat bleek tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.
The post Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »