Cercle Brugge begint al weer te trainen voor het nieuwe seizoen: “We zullen opnieuw jonge én sterke groep hebben”

Nadat ze donderdag en vrijdag medische en fysieke proeven ondergingen, hernam trainer Miron Muslic van Cercle Brugge maandag in de namiddag in de zon de trainingen. Da Silva Lopez, doelman Bruzzese, beiden einde contract, Siquet, Semedo en Lemaréchal waren er niet bij. Zij keerden na hun uitleenbeurt terug naar hun ploeg van herkomst.

Met 26 waren ze voor de eerste training. Ook de spelers die interlandverplichtingen hadden, waren nog afwezig. Denkey, Olaigbe, Ravych en Francis vervoegen de groep deze week. Minda keert later terug, na zijn deelname op de Copa America. Bayo, een aanvaller eerder overgekomen van Seraing, was voorlopig de enige nieuwkomer. Efekele en Nazinho zijn tot eind juni uitgeleend en trainen voorlopig verder mee.

Midweekmatchen

Tiemen De Bel als keeper en Coens, Gheerardyns, Callens, Martlé, Gijdé, Lietaert, El Bahri, Langenbick zijn spelers die meer dan een jaar opleiding hadden binnen de jeugdwerking van Cercle. Ook zijn trainden mee. Naast hen nog enkele andere van Jong Cercle, zoals De Ridder en Kakou. De technische staf zag in het team Radji Jaïdi vertrekken. Zijn functie wordt binnenkort ingevuld. Verder is de trainer zoals hij is bijzonder gemotiveerd. “Deze voorbereiding is wat verschillend met vorig seizoen”, vertelt hij. “We krijgen eindelijk de midweekmatchen, door onze kwalificatie voor de Europa League. Dit heeft uiteraard een invloed op wat komt de komende weken. Het is een nieuwe ervaring. We kijken ernaar uit. We hebben er vorig seizoen hard voor gewerkt. En onze eerste wedstrijd, in Schotland. Ik hou van dat land. Vraag mij niet waarom. We willen vooral van dat avontuur genieten”, aldus de Cerclecoach die genoot van zijn voorbije vakantie, onder andere met het gezin in Istanboel.

Jonge groep

Muslic is tevreden met de spelers die hij momenteel heeft. “Het is een fantastische groep, wetend dat we spelers gaan kwijtspelen. Maar we zijn Cercle. We ontwikkelen spelers. En voor zij die vertrekken: dit geeft ons een positief gevoel dat we allen goed werk leverden. Vorig jaar hadden we hetzelfde, met spelers die vertrokken. Dit jaar zullen we opnieuw sterk staan, want we zullen waardige vervangers hebben. In opnieuw één van de jongste ploegen in Belgische competitie. Het is nu niet aan de orde om de groep verder uit te breiden. Het gaat erom dat we de spelers die we hebben verder ontwikkelen. Als de groep te groot is, kan je niet iedereen de speelminuten geven die nodig zijn. “ (ACR)

The post Cercle Brugge begint al weer te trainen voor het nieuwe seizoen: “We zullen opnieuw jonge én sterke groep hebben” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact: “Ze werkt nu in een bibliotheek”

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Nieuwe locatie voor Koesterhuis Kortrijk in Astridpark

Nu de stad de twee woningen in de Lange Brugstraat te koop aanbiedt, neemt het Koesterhuis na Kortrijk Congé haar intrek in het gewezen tramstation in het Astridpark. Het gebouw op de Graaf de Smet de Naeyerlaan 16 is volop in verbouwing en gaat eind september open. “Midden in het groen hebben we meer ruimte om verschillende activiteiten te organiseren

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »