Celstraf voor twintigers na brutale steekpartij in centrum van Oostende

Een 34-jarige man raakte in eind mei vorig jaar zwaargewond na een steekpartij in het centrum van Oostende. Pas enkele maanden later werd de dader geklist. De twintiger kreeg vier jaar cel voor de feiten, waarvan de helft met uitstel. Zijn kompaan, die al in juli tegen de lamp liep, krijgt drie jaar cel met uitstel.

Op 31 mei vorig jaar raakten twee mannen op klaarlichte dag slaags aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Oude Molenstraat in Oostende.Een van de mannen gaf meerdere messteken aan een 34-jarige man. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Na verder onderzoek bleek dat feiten zich afspeelden in het drugsmilieu, maar de precieze aanleiding blijft onduidelijk. Dader Znati D. (22) kon pas in oktober ingerekend worden. Hij riskeert vier jaar effectief voor poging tot moord. Zelf vraagt hij de vrijspraak. “Hij handelde uit wettige zelfverdediging”, pleitte advocaat Nicholas De Mot.

Uitspraak

Een vermeende medeplichtige, Ibrahim H. (27), liep al op 22 juli tegen de lamp. De Algerijn zou het mes de dag voor de feiten in een bloempot in de buurt hebben verborgen. Hij riskeert een jaar cel, maar ontkent zijn aandeel met klem. Opvallend: een buurtbewoner trof het mes kort voor de steekpartij aan en bracht het naar de politie. De feiten werden uiteindelijk gepleegd met een ander mes.

De Brugse strafrechter besloot Znati D. daarom te veroordelen tot een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel. Kompaan Ibrahim H. kreeg een celstraf van drie jaar met uitstel opgelegd.

The post Celstraf voor twintigers na brutale steekpartij in centrum van Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem

De stad Izegem bundelt na de zomer zijn fietsbieb, babytheek en sociale kruidenier De Stamper onder één dak. De stad vond daarvoor een geschikte locatie in het voormalige pand van Focus Brandstore langs de Roeselaarsestraat. Het initiatief krijgt de toepasselijke naam Circuliz.
The post Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »